10. Januara 2022.

Studenti u Banjaluci žele više prakse i uslovniji treći paviljon

Big Portal

Kako su istakli predstavnici studenata za “Nezavisne”, velika je i potreba za rekonstrukcijom trećeg paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci, koji je, kako kažu, u lošem stanju.

Kako su naveli iz Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, želja im je da u 2022. godini imaju više prakse, kao i projekata uživo.

Ljubiša Aćimović, predsjednik Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, istakao je da se u ovoj godini nada većem broju studentskih putovanja, kojih je u 2021. godini zbog pandemije izazvane virusom korona bilo minimalno.

“Nastojaćemo da ove godine organizujemo Kongres studenata našeg fakulteta na Zlatiboru i posjetu Narodnoj skupštini Republike Srbije”, rekao je Aćimović.

Dodaje da je hrana u menzi na njihovom fakultetu, ipak, u poređenju sa drugim fakultetima na zadovoljavajućem nivou.

“Koliko mi je rečeno, uslovi u menzi i domu su dobri, ali uvijek može bolje”, kaže Aćimović.

Vladan Gačić, predstavnik Studentske organizacije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, takođe ističe da su u 2021. godini najveći problem bile restriktivne mjere izazvane pandemijom korona virusa.

“Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci je, uprkos restriktivnim mjerama, sve organizovano na visokom nivou te se nadam da će se ista praksa nastaviti i ove godine”, rekao je Gačić.

Prema njegovim riječima, Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci inače organizuje kulturno-sportsku manifestaciju “Medicinijada”, međutim u posljednje dvije godine zbog pandemije ova manifestacija nije bila održana.

“Praksa za studente u 2021. bila je na nižem nivou nego inače, ali vjerujem da će ove godine to biti kao i u godinama prije pandemije”, kaže Gačić.

Dodaje da su uslovi u domu i menzi prosječni te da se uz aktivnost predstavnika Studentskog centra “Nikola Tesla” to može poboljšati.

Nikola Bojić, predstavnik Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, ističe da je najveći problem u 2021. godini bio loše stanje trećeg paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”.

“Stanje u trećem paviljonu je veoma loše te se nadamo da ćemo uspjeti da ga u ovoj godini rekonstruišemo i tako podignemo studentski standard Univerziteta u Banjaluci”, rekao je Bojić.

Dodaje da su zadovoljni radom fakulteta u 2021. godini, posebno upisnom politikom, jer su sva mjesta na budžetu popunjena.

“Republici Srpskoj su potrebni mladi i obrazovani ljudi i zbog toga su naš prioritet studenti”, kaže Bojić.

Dodaje da su se izborili za studentsku praksu na trećoj i četvrtoj godini.

“Studentska praksa se odvija u javnom i privatnom sektoru, po izboru studenta, te traje 30 radnih dana u toku akademske godine”, kazao je Bojić.

U novembru 2021. organizovan je sastanak sa predstavnicima Studentskog centra “Nikola Tesla”, gdje su uputili zahtjev za poboljšanje internetske veze u domu i hrane u menzi.

“Reagovali su na naš zahtjev te je kvalitet internetske veze u domu, kao i hrane u menzi značajno poboljšan”, rekao je Bojić.

Dodao je da su u okviru 2021. godine uspješno sproveli humanitarnu akciju te su sve prikupljene priloge proslijedili porodicama kojima je to najpotrebnije, na šta su, kako kaže, veoma ponosni.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare