Studenti, prijavite se: Raspisan konkurs za gradske stipendije - BIGportal.ba
Banja Luka

Studenti, prijavite se: Raspisan konkurs za gradske stipendije

U okviru programa podrške mladima, Gradska uprava raspisala je konkurs za dodjelu gradskih stipendija studentima prvog ciklusa visokoškolskog obrazovanja.

Od ukupno planiranih 1,6 miliona KM za stipendiranje, jedna trećina, oko 400.000 KM biće usmjereno za studente, saopšteno je iz Gradske uprave.

Konkurs je otvoren 30 dana, a studenti će moći da se prijave za jednu od tri vrste stipendija, i to: prema socijalnom statusu, za uspjeh na studiju i za deficitarna zanimanja.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečno iznose 130 KM.

Prema ovogodišnjim pravilima, u deficitarne studije svrstani su: diplomirani inženjer elektrotehnike-elektronika i komunikacije, diplomirani profesor tehničkog obrazovanja i informatike, diplomirani profesor matematike i informatike.

Nedavno je okončan konkurs za učeničke stipendije, prema kojem će gradske stipendije u tekućoj školskoj godini primati 1.337 učenika.

Sve gradske stipendije se isplaćuju u mjesečnim tranšama, i to deset mjeseci u godini.

Kompletan konkurs za studentske stipendije, možete pogledati OVDJE.

Danas objavljeno

Ove ulice u Banjaluci danas ostaju bez vode

M.

Deset autora predložilo novi izgled vidikovca na Banj brdu

M.

Još jedno “nervozno jutro” u Banjaluci! Kilometarske kolone zbog kvara na semaforu

M.

Ostavite komentar