10. Aprila 2020.

Studenti odvalili vrata u karantinu i izašli iz izolacije

Big Portal

Potparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila ovu informaciju, kazavši da su studenti prvobitno uklonili barijere koje su se nalazile na vratima hotelskih soba u kojima boravi po jedna osoba.

“Policijski službenici koji su sinoć bili na obezbjeđenju hotela u 22 sata su čuli buku koja je dopirala iz dijela u kojem su smještene osobe u karantinu. Nakon toga su obavijestili Policijsku stanicu Istok, a nakon što su obukli zaštitna odijela ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u socijalnom druženju”, kazala je Kapidžić.

Sve nadležne službe obavještene su o ovom događaju, a svako u skladu sa svojim nadležnostima poduzeće adekvatne mjere.

“Studenti su napravili incident, odvalili su nekoliko vrata, a nekoliko su otključali te su izašli iz soba. Ovim činom su prekršili uslove karantina i naredbe o socijalnoj distanci. Na ovaj način su počinili krivično djelo u skladu s članovima 225. i 226. Krivičnog zakona FBiH”, kazao je Zoran Jovanović, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite.

Inače, u karantinu u Hotelu Tuzla nalaze se 63 studenta koji su prošle sedmice iz Njemačke stigli u Bosnu i Hercegovinu. Također, u ovom karantinu boravi i nešto manji broj osoba koje su se iz Francuske vratile u našu zemlju.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare