Stručnjak za serijske ubice priznao da je lažov: "Stidim se što sam lagao i prikrivao stvari" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Stručnjak za serijske ubice priznao da je lažov: “Stidim se što sam lagao i prikrivao stvari”

Ugledni francuski ekspert za serijske ubice Stefan Burgoan priznao je da je njegova karijera utemeljena na lažima.

https://www.instagram.com/p/B_xXqboAThN/?utm_source=ig_embed

Kao pisac više od 75 knjiga i desetina dokumentarnih fillmova o serijskim ubicama, 67-godišnji Burgoan je uživao reputaciju najvećeg autoriteta u Francuskoj u toj oblasti, jer je često pozivan u mesta širom zemlje da bi govorio o svojim iskustvima i bio gostujući predavač za polaznike pravosudno-policijske akademije.

Međutim, grupa anonimnih ljudi koja istupa pod nazivom “Četvrto oko” na Jutjubu je u januaru objavila niz video-snimaka u kojima je Burgoana optužila da laže, a čitava priča je brzo postala senzacija u Francuskoj.

Kako navodi CNN, video-snimci su u međuvremenu obrisani sa Jutjuba, ali se i dalje mogu videti na internet-sajtu grupe.

Lagao zbog toga što nije dovoljno voljen

Članovi grupe posumnjali su da je Burgoan plagirao knjige u originalu objavljene na engleskom jeziku, a primetili su i nesaglasja u datumima i druge nedoslednosti u njegovim knjigama.

“Njegovi televizijski intervjui uverili su nas da je zaista sve izmišljao”, rekli su predstavnici CNN. U izjavama za štampane medije i na svom Instagram nalogu, Burgoan je priznao da je reč o lažima.

“Stidim se što sam lagao i prikrivao stvari”, rekao je u intervjuu za Parizijen, dodajući da je ponekada pred javnošću ulepšavao stvari i prenaglašavao sopstveni značaj zbog toga što je uvek imao dubok osećaj da nije zaista voljen.

Jedna od njegovih izmišljotina odnosila se na ubistvo žene za koju je godinama tvrdio da je njegova supruga, a zapravo je bila šankerka koju je sreo pet ili šest puta, a priznao je i da je lagao da je intervjuisao ozloglašenog serijskog ubicu Čarlsa Mensona.

Danas objavljeno

Najveći modni pogodak i promašaj na dodjeli Zlatnog globusa

Zeljka

Čedvik Bozman posthumno nagrađen; Supruga održala emotivan govor: “On bi rekao nešto lijepo”

Zeljka

“Genitalije ne znače pol”: Pjevačica ponovo šokira

Zeljka

Ostavite komentar