20. Decembra 2020.

Stručnjak otkriva: Kako da se zaštitimo od zračenja telefona

Big Portal

“Stalna upotreba pametnih telefona i negativni uticaj elektromagnetnog zračenja na živa tkiva ljudi mogu da izazovu česte glavobolje, dnevnu pospanost, povećanu razdražljivost i umor”, upozorio je lekar.

Jakupov je za ruski agenciju “Prajm” objasnio da elektromagnetni talasi mogu dovesti do zagrevanja unutrašnjih tkiva, a opasno zračenje mobilnih uređaja apsorbuju mnogi ljudski organi.

Drugim rečima, što je moćniji izvor elektromagnetnog zračenja, to je veći rizik od mutacija u jezgrima naših ćelija, koje često uzrokuju rak.

Da bi smanjio štetu mobilnih telefona po ljudsko telo, Jakupov savetuje da uređaj ne koristite prečesto i da ga ne stavljate pored sebe. “Kada kupujete novi uređaj, odaberite model sa najmanjom snagom i ne nosite svoj mobilni telefon u džepovima”, preporučuje lekar.

“Ako treba da razgovarate, ne zaboravite da napravite 15-minutnu pauzu između razgovora. Noću je bolje da telefon potpuno isključite. Ne bi trebalo da bude kasnih noćnih razgovora, a budilnik će zvoniti i kada je uređaj isključen”, primetio je Jakupov.

Konačno, neurolog preporučuje da uređaj prislonite na uvo tek nakon što se osoba javi, jer telefon emituje najviše zračenja dok se uspostavlja veza.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare