Stručnjaci otkrili pet koraka do boljeg seksa - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Stručnjaci otkrili pet koraka do boljeg seksa

Seks je jedan od ključnih dijelova veze ili braka, a ponekad je uz užurbani tempo i stresan način života teško održati strast pod čaršafima. Srećom, stručnjaci za seks otkrili su za “Huffington Post” pet pravila uz pomoć kojih će vaš seksualni život ostati uvijek živahan i uzbudljiv.

Dovoljno vremena – Obezbijedite vrijeme samo za vas dvoje. Ponekad zbog djece i obaveza parovi zaborave da “izlaze” sami. Povremeno priuštite sebi izlazak samo s partnerom nakon kojeg će uslijediti seks, bez straha da vam neko upadne.

Pravi fokus – Usredsredite se na ono što vas uzbuđuje kod partnera, a ne na ono što vam smeta. Stručnjaci za seks podstiču parove da se prisjete šta ih je privuklo na partneru kako bi “osvježili” situaciju u spavaćoj sobi.

Prestanite da se upoređujete s drugima – Upoređivanje pogoršava situaciju. Imajte na umu da parovi koji su dugo zajedno imaju uspone i padove u seksualnom životu. Ako ste otvoreni, možete da iskusite nezamislive stvari, ali ponekad može da vam bude dosadno.

Shvatite važnost predigre – Nemojte zanemarivati predigru. Oralni seks, dodirivanje i druge vrste stimulacije predstavljaju veliki užitak, ali i stvaraju napetost za ono što slijedi uskoro. Predigra čini seks zanimljivim i nepredvidivim, ali vas i opušta i priprema tijelo.

Učestalost seksa – Vodite ljubav jednom nedjeljno. Parovi koji upražnjavaju seks bar jednom nedjeljno, bolje su povezani i otvoreniji, kažu psiholozi. Međutim, ako jednostavno niste raspoloženi, stavite svoje osjećaje na prvo mjesto, piše metro-portal.hr.

(prva.rs)

Danas objavljeno

Napoleonov mač na aukciji

Vanja A

Kultura ispijanja čaja u Kini datira još od prije 2.400 godina

Vanja A

ĐENKA JE STVARNO POSTOJAO! Evo po kome je stvoren lik

Zeljka

Ostavite komentar