Stručnjaci odbili da daju zeleno svjetlo: Za djecu od 12 do 15 godina ipak nema vakcinacije u Britaniji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stručnjaci odbili da daju zeleno svjetlo: Za djecu od 12 do 15 godina ipak nema vakcinacije u Britaniji

Britansko vakcinaciono savjetodavno tijelo (JCVI) odbilo je danas da da zeleno svjetlo za vakcinaciju djece stare između 12 i 15 godina, javlja BBC.

Međutim, JCVI je preporučilo vladi da razmotri još neka pitanja, uključujući i promjene do kojih može da dođe u školama, dodaje britanski medij.

Ministri iz Velike Britanije su pitali vodeće medicinske stručnjake da provjere da li ovakva preporuka doprinosi ravnoteži (u vakcinaciji).

Djeca uzrasta između 12 i 15 godina koja imaju pridružene bolesti, moći će da dobiju vakcine, a ima ih oko 200.000 u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ljekari su konstatovali da djeca sa hroničnim bolestima srca, pluća i jetre su u mnogo većem riziku od kovida nego djeca bez pridruženih bolesti.

Odbijanje dozvole za vakcinaciju zdrave djece bazira se na zabrinutosti oko izuzetno retke nuspojave nakon primanja Fajzerove vakcine, koja može izazvati upalu srčanog mišića.

BBC dodaje da je, s obzirom na to da su djeca u najmanjem riziku od kovida, JCVI odlučio da bi vakcinacija donijela “marginalni dobitak” i da zbog toga nema dovoljno dokaza da se ponudi masovna imunizacija djece.

Danas objavljeno

Tragedija na Trgu Krajine: Jedna osoba se srušila na autobuskom stajalištu i preminula

M.

Banjaluka: Dvije osobe izbo nožem, treću zatvorio u podrumu

M.

U Sloveniji zaraženo 775 osoba

M.

Ostavite komentar