Stručnjaci objasnili kad bi trebalo da imate odnose da biste ostali trudni - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Stručnjaci objasnili kad bi trebalo da imate odnose da biste ostali trudni

Parovi koji pokušavaju da dobiju dete prirodnim putem trebalo bi češće da imaju seks tokom perioda ovulacije, tvrde naučnici. Na osnovu istraživanja otkriveno je da je sperma tri sata nakon što je muškarac postigao vrhunac jača od one u prvom krugu. Tada spermatozoidi plivaju brže i postoji veća šansa da…

Parovi koji pokušavaju da dobiju dete prirodnim putem trebalo bi češće da imaju seks tokom perioda ovulacije, tvrde naučnici. Na osnovu istraživanja otkriveno je da je sperma tri sata nakon što je muškarac postigao vrhunac jača od one u prvom krugu. Tada spermatozoidi plivaju brže i postoji veća šansa da oplode jajnu ćeliju zbog ogromnog broja proteina u spermi, izveštava Dejli mejl.

Korišćenje sperme koja je stvorena manje od 180 minuta nakon što je muškarac imao poslednji orgazam povećava stopu uspeha in vitro fertilizaciju (vantelesnu oplodnju) za trećinu.

Doktor Da Li, koji je vodio projekte istraživanja, kaže da je pogrešno verovanje da je potrebno muškarcu između 24 sata i 36 sati kako bi dopunili spermu nakon ejakulacije.

“Godinama unazad muškarce su obično savetovali da ograniče seksualnu aktivnost kako bi povećali šanse za trudnoću”, rekla je ona za Miror.

Time je zaključila da bi parovi trebalo da češće imaju odnose tokom ženinog perioda ovulacije.

Danas objavljeno

Ašton Kučer progovorio o rijetkoj dijagnozi koju je dobio: Sretan sam što sam danas živ

Vanja A

Ta godina je bila zlatno doba hard roka i hevi metala: Čak pet poznatih albuma je izašlo u samo 44 dana

Vanja A

Bivši muž protiv Britni Spirs: Djeca ne žele da je vide, podržavam njenog oca

Vanja A

Ostavite komentar