Stres pred vjenčanje: Panika više hvata muškarce nego žene - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Stres pred vjenčanje: Panika više hvata muškarce nego žene

Svaki četvrti muškarac je istovremeno priznao da mu planiranje vjenčanja pada teže nego njegovoj partnerki

OBIČNO se sva euforija, pa i stres oko venčanja, pripisuju ženama. No, ispostavilo se da panika po tom pitanju više hvata muškarce. Tim američkih naučnika je sproveo studiju na ovu temu, kada je otkrio da svakom četvrtom pripadniku jačeg pola već samo planiranje venčanja, a onda i taj dan, pada mnogo stresnije nego njihovim izabranicama. Istraživači su anketirali 160 ispitanika, kada su došli do saznanja da tek svaka šesta dama ovaj događaj doživljava kao stres.

Svaki četvrti muškarac je istovremeno priznao da mu planiranje venčanja pada teže nego njegovoj partnerki, dok su neki čak naglasili da im je to najstresniji trenutak u životu. Najzahtevnije im pada briga o zvanicama, koga od rodbine i prijatelja pozvati, a koga izostaviti, zatim finansijska računica i mozganje kako svima ugoditi kada su u pitanju muzika, hrana, raspored sedenja…

Studija je pokazala da zbog ovih muka trećina parova u danima pre venčanja ima problem sa spavanjem, što indirektno dovodi i do međusobnih rasprava i prolivenih suza.

S druge strane, istraživanje je otkrilo da ženama mnogo stresnije padaju misli o porođaju i promenama koje on “radi” njihovom telu.

Izvor: Novosti

Danas objavljeno

Traže 600 miliona $ odštete: D&G podnio tužbu protiv dva američka modna blogera

V.R.

Ćerka Rudija Džulijanija: Trojke su me učinile boljom osobom

V.R.

Ove tajne muškarci nikada neće priznati ženi

V.R.

Ostavite komentar