STRAVIČNE OPTUŽBE: Migranti tvrde da su ih hrvatski policajci VRUĆIM ŠIPKAMA ŽIGOSALI - BIGportal.ba
Region Vijesti

STRAVIČNE OPTUŽBE: Migranti tvrde da su ih hrvatski policajci VRUĆIM ŠIPKAMA ŽIGOSALI

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske juče je odbacilo navode portala H-Alter koji je, među ostalim, objavio da je hrvatska policija “kažnjavala migrante” pržeći im noge vrućim željeznim štapom.

– Kako bi bilo koji navod bio službeno provjerljiv potrebno je raspolagati barem nekim informacijama, a iz novinarskog napisa oni nisu vidljivi – saopšteno je iz MUP.
Navedeni portal objavio je svjedočenje migranata, njih desetak, o tome da su ih četiri policajca kažnjavala.

– Prvo udaranje po nogama, zatim brijanje noge i prženje vrućim željeznim štapom – svjedočanstvo je migranta koje je objavio portal H-alter.org.

Migrant koji je trenutno u BiH, gdje ga je na kraju vratila hrvatska policija, dostavio je fotografiju spržene desne noge, potvrdu da je zaprimljen u ambulantu u Bosanskoj Krupi te fotografiju lijekova koje uzima da se oporavi od povreda.

Tvrdi kako se incident dogodio početkom septembar, kada je s grupom ljudi prešao granicu između Hrvatske i BiH.

– Dva dana nakon mučenja, po povratku u BiH, dvadesetšestogodišnji Ahmad potražio je pomoć u ambulanti u Bosanskoj Krupi. Doktor je utvrdio kako ima opekline na prednjoj strani desne potkoljenice – navodi se.

Migrant se nalazi u kampu Bira u Bihaću, a nasilje hrvatske policije prijavili su Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar