Stratos Perperoglu odlazi u penziju - BIGportal.ba
Košarka Sport

Stratos Perperoglu odlazi u penziju

Čuveni grčki košarkaš i bivši član Crvene zvezde, Stratos Perperoglu, odlazi u penziju.

Stratos Perperoglu je grčki košarkaš sa bogatom karijerom koju je gradio kroz Panatinaikos, Olimpijakos, Anadolu Efes, Barselonu…

Poslednju sezonu u profesionalnoj karijeri odigrao je u dresu Crvene zvezde, a u beogradskom velikanu je bio od 2018. do 2020. godine.

On je u subotu, 17. jula, objavio odlazak u penziju:

“Prošlo je više od godinu dana otkako sam poslednji put vezao pertle i odigrao profesionalnu košarkašku utakmicu. Koronavirus mi je karijeru doveo na neočekivani put i posle 20 i više godina završavam sa igrom koju volim najviše na svetu. Lopta je vodila po čitavom svetu, dovela do neke od najtalentovanijih trenera i saigrača na svetu. Igrao sam za timove za koje imam veliko poštovanje. Tri osvojene Evrolige, a nikada planine nisu bile previsoke i karakter nikakav, zahvalan sam na svemu što mi se dogodilo i mogu da kažem da me Bog nikada nije napustio, ni moju porodicu. Njegov plan je bio da budem profesionalni košarkaš, još otkako sam bio samo mršavi klinac u Kavali u Grčkoj i nisam mogao da verujem da su snovi postali stvarnost. Nije to bilo bez žrtvem ne samo moje. Svaki roditelj zna o čemu pričam, o velikom bolu, gubicima, ali ništa ne može da zameni ovaj put koji nikako nije lak. Nije kasno da se zahvalim navijačima koji su me nosili tokom čitave karijere, videli smo svet bez navijača i na šta liče te utakmice, navijači daju srce i dušu utakmicama, potrebni ste na tribinama. Hvala trenerima, svima, naučio sam mnogo toga od vas. Hvala saigračima, delili smo nezaboravne momente, pravo bratstvo. Mojim roditeljima i bratu, hvala vam što ste stajali u mom uglu sve vreme. Mojoj supruzi i deci poručujem da je kraj jedne izuzetne vožnje. Uzbuđen sam zbog novog poglavlja koji ću deliti sa vama jer ne bih nikada imao nikog drugog do vas. Hvala Bogu na svemu, dugujem Ti mnogo. Najbolje tek dolazi”, napisao je Stratos Perperoglu.

Danas objavljeno

Noris: Odluka je bila moja, razočaran sam

Vanja A

Šesti gol Vlahovića, Arnautović strelac u porazu Bolonje

Vanja A

Hamilton: Neizmjerno sam zahvalan, Lando je bio odličan

Vanja A

Ostavite komentar