Strategy Analytics: Sasmung i Vivo su najbrže rastući vendori 5G telefona u prvom tromesečju - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Strategy Analytics: Sasmung i Vivo su najbrže rastući vendori 5G telefona u prvom tromesečju

Najnoviji izveštaj analitičke kompanije Strategy Analytics nudi nam uvid u prodaju 5G telefona u periodu januar-mart ove godine.

Samsung (sa isporukom od 17 miliona) i Vivo (19.4 miliona) su imali najveći rast na tromesečnom nivou a dve kompanije su zabeležome povećanje isporuke od 79 i 62 procenta. Apple je i dalje vodeći po ukupnoj iporuci, sa 40,4 miliona, ali je kompanija izgubila dobar deo tržišta u poređenju sa isporukom iz prethodnog tromesečja (52,2 miliona). Oppo i Xioami upotpunjuju top 5 listu vendora kada je u pitanju isporuka 5G telefona.

Samsungov uspeh je u velikoj meri potpomognut značajnom potražnjom za Galaxy S21 serijom u Južnoj Koreji, SAD i delovima Evrope. S druge strane, Vivo je ostvario značajne rezultate u Kini i Evropi, gde su dobro prošli i Xiaomi i Oppo. Apple je naravno najbolje prošao na tržištu SAD.

Ukupno gledano, 5G tržošte je zabeležilo rast od 6% na tromesečnom nivou, uz ukupnu isporuku od 135,7 miliona uređaja. Strategy Analytics predviđa da će do kraja godine biti isporučeno 624 miliona 5G telefona.

Izvor: Strategy Analytics

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar