STRAŠNA STATISTIKA KORONAVIRUSA Zaraženo skoro 25.000 ljudi, preminulo 492, mnogi su u karantinu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

STRAŠNA STATISTIKA KORONAVIRUSA Zaraženo skoro 25.000 ljudi, preminulo 492, mnogi su u karantinu

Od koronavirusa, od kraja decembra do danas preminule su 492 osobe, dok je više od 24.500 zaraženo, saopštili su danas zvaničnici.
Bolest se proširila u više od 25 zemalja širom svijeta, a najviše slučajeva otkriveno je u Kini, prije svega u provinciji Hubej, u kojoj se virus i pojavio, prenosi CNN.

Posljednji slučajevi virusa otkriveni su na kruzeru koji je pristigao u Japan, na kome je otkriveno 10 slučajeva, zbog čega je 3.700 putnika broda zadržano u karantinu u kome će ostati naredne dvije nedjelje.

Najviše zaraženih, ali i smrtnih slučajeva zabilježeno je u Vuhanu, gdje je od virusa preminulo 362, a zaraženo 8.351 osoba.
Mnoge zemlje organizovale su evakuaciju svojih građana iz Kine, a Velika Britanija naredila je svima da napuste tu zemlju, ali nije precizirala na koji način, niti je ponudila konkretnu pomoć, navodi CNN.

Američki Stejt department saopštio je da će u četvrtak poslati još dva aviona za evakuaciju građana, dodavši da poslije toga nema u planu slanje dodatnih aviona za evakuaciju.

Epidemija koronavirusa izbila je krajem decembra prošle godine, a pretpostavlja se da virus vodi porijeklo od životinja, prije svega od slijepih miševa.

TANJUG

Danas objavljeno

Porfirije prošetao centrom Sarajeva, napio se vode sa česme na Baščaršiji

M.

Raste broj zaraženih u Sloveniji, preminule tri osobe

M.

Cetinjski manastir upisan kao svojina Mitropolije crnogorsko-primorske

M.

Ostavite komentar