Strance vraćaju s granice, državljani BiH završavaju u karantinu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Strance vraćaju s granice, državljani BiH završavaju u karantinu

Stranci koji su jutros, na graničnom prelazu Gradiška, pokušali ući u Republiku Srpsku odnosno Bosnu i Hercegovinu su vraćeni, a putnici koji imaju pasoš BiH i prebivalište u Republici Srpskoj, upućeni su u izolaciju u svojim mjestima.

Kamioni prolaze nesmetano i tokom prva dva sata iz Gradiške je, uz ustaljene procedure i bez zadržavanja izašlo nekoliko kamiona sa registarskim oznakama BiH.

To je suština striktne primjene odluke Vlade Republike Srpske i institucija BiH na suzbijanju širenja virusa korona. Službenici na graničnom prelazu u Gradiški rekli su za Srpskainfo da je nekoliko vozila od jutros ušlo u Republiku Srpsku, a takođe ima putničkih vozila, mada sasvim malo, koja izlaze iz države.

Situacija na državnoj granici i u njenoj blizini djeluje prilično sablasno, sasvim je malo ljudi na ulicama, ali je vidno da preduzeća i javne službe rade, da su mnogi jutros otišli na posao. Povećan je broj osoba sa maskama, a to je vidno i u javnim službama, šalterima, policiji, zdravstvenim ustanovama.

(Srpskainfo)
(Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija)

Danas objavljeno

Vladika Jefrem: Manastir Miloševac vaskrsava na čudesan način

M.

Uvode lokdaun za nevakcinisane; moći će na ulicu samo u izuzetnim slučajevima

M.

Šestoro mrtvih u požaru u Brčkom

M.

Ostavite komentar