Štrajk prosvjetara se nastavlja, Plenković ne ide u Madrid - BIGportal.ba
Region Vijesti

Štrajk prosvjetara se nastavlja, Plenković ne ide u Madrid

U Hrvatskoj se danas nastavlja štrajk u školama pošto ni sinoć, poslije maratonskih pregovora, nije postignut dogovor predstavnika obrazovnih sindikata i hrvatske vlade.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izjavio je da će pregovori danas biti nastavljeni.

Ubrzo je potom saopšteno da je, zbog nastavka pregovora, hrvatski premijer Andrej Plenković otkazao učešće konferenciji o klimatskim promjenama UN u Madridu, prenijela je Hina.

Mihalinec nije u izjavi novinarima izneo detalje pregovora koji su trajali šest i po sati, već je samo kratko rekao da je zaključeno da je “potrebno još malo vremena za razgovor“ i da se “danas očekuje završetak (pregovora)“.

On je potvrdio da se štrajk u školama, koji traje već 35 dana, nastavlja.

I u petak je trosatni sastanak Plenkovića sa predstavnicima sindikata u obrazovanju prekinut bez dogovora.

Tada je objavljeno da je 90 posto prosvjetnih radnika na sindikalnom referendumu odbilo Vladinu ponudu o povećanju plata u idućoj godini , uz rast osnovice za 6,12 odsto svima u javnim službama.

Plenković smatra da se s prosvjetnim sindikatima sve moglo rješavati i bez štrajka, kao i da je Vlada ne samo za kompromis nego da je i dala paket za dugoročno rješenje.

TANJUG

Danas objavljeno

Đajić ostaje na čelu UKC-a RS još četiri godine

Vanja A

Spajaju se Rusija i Belorusija?

Vanja A

Amerika = Hitler

Vanja A

Ostavite komentar