STRAH OD VIRUSA KORONA: Djeca se vratila u BiH sa ekskurzije iz Milana, IMAJU TEMPERATURU - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

STRAH OD VIRUSA KORONA: Djeca se vratila u BiH sa ekskurzije iz Milana, IMAJU TEMPERATURU

Nakon što se pojavila vijest na društvenim mrežama da su se djeca Osnovne škole “Grbavica II” vratila s ekskurzije iz Italije s povišenom temperaturom te da roditelji strahuju od virusa koronavirusa, kontaktiran je direktora ove škole.

Naime, jedan od roditelja je komentarisao u jednoj grupi na Fejsbuku kazavši da su djeca bila u Milanu te da imaju povišenu temperaturu, a odmah su, navodno, krenula u školu. Direktor škole Sabahudin Dino Bakal za Avaz je rekao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravlja.

– Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputstvima epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući nekih 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome virusa korona. Već dvije sedmice je epidemija gripe, prije naše ekskurzije.

Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i niko trenutno nema te simptome – istakao je Bakal.Donosima vam jedan od statusa na društvenim mrežama.

– Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana… Djeca su danas (juče, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reaguje? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući – pisalo je u statusu.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Opozicija traži novo brojanje za predsjednika RS i za Narodnu skupštinu

Vanja A

Opozicija u Srpskoj sutra predaje zahtjev za poništavanje izbora za predsjednika

Vanja A

Policija provjerava glasanje u Krajišniku odakle potiče Trivićeva

Vanja A

Ostavite komentar