7. Aprila 2022.

Štoper Intera dobio spor – bivša agencija mu plaća 5.000.000 evra

Big Portal

“Sports Entertainment Group Football” (SEG) će morati da isplati tu sumu u vezi sa transferom iz Lacija u milanski klub.

De Fraj (30) je u februaru pokrenuo sudski postupak protiv bivše agencije, zbog štete koja je nastala tokom njegovog transfera 2018. godine, a zatražio je odštetu od 10 miliona evra.

Sud je presudio da agencija nije ispoštovala obavezu da otkrije podatke tokom pregovora sa Interom, pošto nisu otkrili iznos ukupne provizije, koju su dobili za transfer igrača.

Menadžerska agencija tvrdi da je igrač obavešten da će dobiti 7,5 miliona evra za prelazak u Inter.

Sud je takođe utvrdio da iako je De Fraj mogao da bude obavešten o proviziji, agencija nije spomenula da će ona dobiti dodatnu odštetu od dva miliona evra, niti da će dobiti 7,5 odsto od mogućeg transfera.

De Fraj je dodao da je Inter prvobitno želeo da mu ponudi mnogo veću platu, umesto sadašnje, koja iznosi 37,5 miliona evra bruto za pet godina.

“Ali, ako je igraču oduzeta mogućnost da pregovara o svojoj plati, znajući koju će provizijiu dobiti SEG od Intera… Nemoguće je utvrditi koliko bi Inter platio De Fraju, da su znali za visoku proviziju koja je plaćena SEG-u”, ocenio je amsterdamski sud.

Utvrđeno je da šteta koju je doživeo De Fraj iznosi 50 odsto (4,75 miliona evra), od novca koji je SEG dobio za ugovor igrača i Intera.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare