Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stoltenberg: Odnosi s Rusijom najgori od Hladnog rata

Odnosi NATO-a i Rusije na niskom su nivou, situacija je najteža od kraja Hladnog rata, ali treba ostaviti prostor za razgovore, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO-a je uoči sastanka ministara odbrane država članica Alijanse u Briselu naglasio da je, uprkos teškoćama, važno zadržati komunikacione kanale sa Rusijom.

“Čvrsto verujemo da je, kada su stvari teške, kada smo suočeni s izazovima u našim odnosima kao što smo sada, čak još važnije razgovarati i NATO će nastaviti da se zauzima za konstruktivan ili smislen dijalog s Rusijom”, rekao je Stoltenberg.

Rusija je u ponedeljak saopštila da obustavlja aktivnosti svoje diplomatske misije u NATO nakon proterivanja osam ruskih zvaničnika koje je Alijansa okarakterisala kao “neprijavljene ruske obaveštajce” i najavila da će zatvoriti misiju zapadnog vojnog saveza u Moskvi.

Ministri odbrane država članica NATO-a okupili su se na dvodnevnom sastanku u Briselu, što je prvi sastanak uživo od februara 2020. godine zbog pandemije koronavirusa.

Ministri će razgovarati o budućim naporima u borbi protiv terorizma nakon povlačenja iz Avganistana i osnaživanja savezničkog odvraćanja i odbrane.

Danas objavljeno

U Belgiji pooštrene restrikcije zbog virusa korona

M.

Direktor SZO: Zbog omikrona ne treba mijenjati postojeće vakcine

M.

Hrvatska privela antivaksere, sumnjiče se za podsticanje terorizma

M.

Ostavite komentar