5. Augusta 2022.

Stolica iskreno: Malo vremena da se riješi problem

Big Portal

Fudbaleri Partizana neočekivano su poraženi na Kipru od AEK-a rezultatom 2:1.

Crno-beli su poveli u 18. minutu golom Kvinsija Meniga, ali su Larnaku napustili pognute glave.

“Nažalost nismo izvukli povoljniji rezultat, koji smo zaslužili. Imali smo veoma kvalitetno prvo poluvreme, nismo uspeli da kaznimo njihove slabosti, a primili smo golove iz situacija koje ne smeju da se dešavaju nakon prekida. To je izuzetno kažnjivo, pa su nam tako postigli dva gola, a mi nismo realizovali naše šanse, da ih sad ne nabrajam. Vreme je bilo nepogodno, imali smo prinudne izmene, okrećemo se pripremi revanša”, rekao je Stolica.

Usledilo je pitanje o samopouzdanju ekipe, a trener Partizana je poručio:

“Slažem se da ima malo vremena da se reši problem sa samopouzdanjem. Pokazali smo u prvom delu, prvih pola sata da smo igrali odlično, onako kako želimo, usmerili meč u pravom smeru, ali desila nam se situacija kod oba prekida, identične gotovo, iz druge lopte primamo golove, to ne sme da se dešava na ovom nivou. Nismo imali sreće da realizujemo šanse, prečka nas je sprečila, i u prvom delu je bilo dosta situacija koje smo mogli da kaznimo, ali nažalost uspeli su da okrenu rezultat. Vreme je velika prednost za domaću ekipu, ali ovo je samo prvo poluvreme, oslonjeni ćemo biti na dobre stvari, pokazali smo kvalitet i na tome baziramo pripremu za revanš”

Šta se dešava sa ambicijom kluba pitao je jedan predstavnik navijača?

“Mislim da je jasno koje su obaveze Partizana, svi znamo šta treba da radimo, to je deo tradicije i odgovornosti u ovom klubu. Prolazimo kroz veliku tranziciju, ogroman broj igrača je otišao, neke stvari traži vreme. Na pripremama smo imali svega 16 igrača u rosteru, nažalost neki igrači su nas napustili, sve te stvari su nas remetile, i ne možemo da uhvatimo prekopotrebnu stabilnost. Ono što je jasno jeste da nismo ni blizu željenih rezultata, verujem da imamo kvalitet, potrebno je sigurno još nekoliko pojačanja, pre svega da imamo kvalitetne zamene na svakoj poziciji, čeka nas jako veliki broj mečeva na jesen, tako da je splet okolnosti doveo do ovoga. Moramo da se okrenemo sebi, i već narednu utakmicu da ih eliminišemo i nastavimo put ka Evropi, koji može biti prekretnica”

Šta može da se promeni za sedam dana, pitao je isti novinar. Nadovezao se i pitanjem da li Stolica može da obeća uspeh.

“Velika većina stvari se slažem, ali ekipa AEK-a je igrala dva meča sa Midtjilandom, tako da nemaju uopšte manje mečeva nego mi. Pre svega je sprema vezana za vremenske uslove, oni 13 mečeva nisu izgubili zaredom u Evro mečevima, nije lako adaptirati se na vreme i držati ritam, nažalost mi smo meč želeli da pomerimo što kasnije, naravno domaćin nije to želeo da prihvati. Ja naravno moram da verujem i siguran sam da imamo snage da ih eliminišemo na našem stadionu. Bez obzira na sve mi moramo da se presaberemo i pobedimo. To je prioritet”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare