Stodemajer o Kokoškovu: Igor je moj čovjek - BIGportal.ba
Košarka Sport

Stodemajer o Kokoškovu: Igor je moj čovjek

Amare Stodemajer, nekadašnji NBA košarkaš, imao je samo lepe reči za selektora košarkaške reprezentacije Srbije – Igora Kokoškova.

Stodemajer, koji igra za Makabi, pričao je za srpske medije posle poraza ekipe iz Tel Aviva od Crvene zvezde.

Zvezda je bila fokusirana od starta, bila im je ovo važna utakmica. Sa druge strane, mi nismo bili prisutni i zato smo izgubili. Košarkaši Zvezde su šutirali veoma, veoma dobro“, rekao je nekadašnji superstar u NBA.

Stodemajer je najbolju košarku igrao u Finiksu u kojem je proveo osam sezona (2002-2010), a u periodu od 2008. do 2010. u stručnom štabu Sansa bio je selektor Srbije Igor Kokoškov.

Igor je moj čovek. Uradio je sjajan posao sa nama u Finiksu. Promenili smo košarku, njegov trenerski stil je briljantan. Voleo sam da igram dok je on bio tu, sa njim je veoma lako komunicirati i mislim da će uraditi sjajan posao ovde (u Srbiji)“, rekao je Stodemajer.

Na pitanje koje su to njegove najbolje karakteristike, Amare je kazao:

“Odnos sa igračima, dosta pomaže igraču sa samopouzdanjem. Igor je bio u stanju da dopre do nas i da svoj košarkaški um primeni u našoj igri”.

Žarko Čabarkapa sada je sportski direktor Crvene zvezde, a u Finiksu je igrao od 2003. do 2005.

“Žarko je bio moj ‘ruki’ kada je došao u NBA. On je bio nezaustavljiv, teško ga je bilo čuvati. Promenio nam je igru, igranje sa njim je bilo sjajno. Bilo je sjajno videti ga”, zaključio je Amare.

Danas objavljeno

Bodiroga: Rivalstvo istorijsko, poštovanje neophodno

Vanja A

“Da je Novak igrao svuda, ostao bi prvi”

Vanja A

Portugal razmontirao švajcarski sat!

Vanja A

Ostavite komentar