Stjepanović i Stanisavljevićeva najbolji na startu plivačke sezone - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Stjepanović i Stanisavljevićeva najbolji na startu plivačke sezone

Velimir Stjepanović i Nina Stanisavljević obeležili su Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo.

Ovo takmičenje se nalazi u kalendaru Svetske plivačke federacije – FINA, gde mogu da se ostvare propisane norme za učešće na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje će se održati u Mađarskoj u gradu Budimpešta u junu mesecu. Miting je okupio čak 374 plivača iz Srbije i inostranstva.

Kvalifikacioni period za SP počeo je u martu 2020. godine i završiće se 15. maja ove godine. Srbija već ima nekoliko A normi ostvarenih prošle godine, a i na ovogodišnjem takmičenju u Beogradu ostvareno je nekoliko B normi za Svetsko prvenstvo.

Pored normi za SP, ovo takmičenje bilo je značajno i za mlađe kategorije, jer je isplivano nekoliko normi za EJOF 2022., Evropsko juniorsko prvenstvo i Turnir više nacija.

Takođe, prvenstvo je bilo i izborno za ulazak u reprezentativnu selekciju za takmičenje Susret reprezentacija Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije (Maribor, 26. i 27. mart).

Za najuspešnije takmičare prvenstva po kategorijama su proglašeni: u kategoriji seniora – Velimir Stjepanović Nina Stanisavljević, u kategoriji juniora – Danilo Banjac Martina Bukvić.

Pored medalja i ostvareih normi, ovo takmičenje je obeležilo i čak sedam novih nacionalnih rekorda.

Danas objavljeno

Jokić: U evropskoj košarci teže nego u NBA

Zeljka

Đoković stigao u Izrael – “Šalom”

Zeljka

Spektakl na “Vembliju” – Nijemci vodili 2:0, pa jedva “preživjeli”!

Zeljka

Ostavite komentar