15. Marta 2022.

Stjepanović i Stanisavljevićeva najbolji na startu plivačke sezone

Big Portal

Ovo takmičenje se nalazi u kalendaru Svetske plivačke federacije – FINA, gde mogu da se ostvare propisane norme za učešće na FINA Svetskom prvenstvu u plivanju, koje će se održati u Mađarskoj u gradu Budimpešta u junu mesecu. Miting je okupio čak 374 plivača iz Srbije i inostranstva.

Kvalifikacioni period za SP počeo je u martu 2020. godine i završiće se 15. maja ove godine. Srbija već ima nekoliko A normi ostvarenih prošle godine, a i na ovogodišnjem takmičenju u Beogradu ostvareno je nekoliko B normi za Svetsko prvenstvo.

Pored normi za SP, ovo takmičenje bilo je značajno i za mlađe kategorije, jer je isplivano nekoliko normi za EJOF 2022., Evropsko juniorsko prvenstvo i Turnir više nacija.

Takođe, prvenstvo je bilo i izborno za ulazak u reprezentativnu selekciju za takmičenje Susret reprezentacija Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije (Maribor, 26. i 27. mart).

Za najuspešnije takmičare prvenstva po kategorijama su proglašeni: u kategoriji seniora – Velimir Stjepanović Nina Stanisavljević, u kategoriji juniora – Danilo Banjac Martina Bukvić.

Pored medalja i ostvareih normi, ovo takmičenje je obeležilo i čak sedam novih nacionalnih rekorda.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare