14. Marta 2019.

Stižu Tiguan Coupe i Arteon Shooting Brake uz primamljive novine

Big Portal

Od osme generacije VW Golfa, preko novih modela SEAT-a i Škode do Porsche Cayennea Coupe.

U međuvremenu, ovim odavno najavljenim premijerama stižu još dve, iz Volkswagena spremaju Tiguan Coupe i Arteon Shooting Brake.

Iako iz VW to nisu zvanično potvrdili, pouzdani izvori magazina Auto Motor i Sport otkrivaju da su pomenuti modeli planirani za početak 2020.

Tiguan Coupe stiže godinu dana nakon nove generacije popularnog kompaktnog SUV-a, jednog od najprodavanijih automobila u svojoj klasi u Evropi.

Glavna razlika će biti naravno elegantna padajuća linija krova uz očekivane hromirane ukrasne detalje eksterijera.

Međutim, izvor tvrdi da će Coupe varijanta biti pozicionirana klasu iznad standardnog Tiguana, bar kada je reč o dostupnim motorima, što znači da se očekuju agregati iz vrha ponude.

To praktično znači da će Tiguan Coupe biti dostupan sa 2,0-litarskim TSI turbi-benzincem koji razvija 220 KS, te sa 2,0-litarskim tvin-turbo dizelašem snage 240 KS, oba uparena sa sedmostepenim menjačem s dvostrukim kvačilom (DSG).

Što se tiče Arteona Shooting Brake, on ne bi trebalo da previše odstupa od dizajnerske linije sedana, osim što će nuditi više prostora za glavu putnika na zadnjem sedištu kao i u prtljažniku

Međutim, VW planira i da Shooting Brake bude primamljiviji od standardne verzije pa se razmatra ubacivanje VR6 motora sa 400 KS.

Auto Motor i Sport magazin tvrdi i da Volkswagen već radi na Tiguanu R i Arteonu R.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare