Stižu premijum iPad i MacBook sa mini-LED displejima - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Stižu premijum iPad i MacBook sa mini-LED displejima

Prema navodima poznatog analitičara Ming-Chi Kua, Apple sprema premijum iPad i MacBook sa najnaprednijim displejima do sada. Paneli će biti zasnovani na mini-LED tehnologiji i na tržištu se očekuju između kraja 2020. i sredine 2021. godine.

MacBook i iPad će koristiti će koristiti oko 10.000 LED-ova za displeje, što je ogroman skok u odnosu na 576 LED-ova koliko ima dolazeći Apple Pro Display XDR. Svaki LED ima veličinu ispod 200 mikrona. Paneli će imati veličinu između 10 i 12 inča za iPad Pro, odnosno 15 do 17 inča za MacBook Pro.

Mini-LED displeji imaju jednu veliku prednost u odnosu na OLEDE, a to je izostanak “burn-in” rizika. Pored ovoga, prelazak na mini-LED će Apple-u omogućiti da dodatno smanji zavisnost od Samsunga, koji je i dalje superioran na tržištu malih do srednjih OLED panela.

Prema navodima, Apple će koristiti LG Display kao svog dobavljača za mini-LED, a manjim delom pomagaće i Epistar, Zhen Ding, Radiant Opto-Electronics, Nichia, Avary Holding i TSMT.

Očekuje se da će tehnologija prvo stići na iPad seriju do kraja naredne godine, a potom će se pojaviti na MacBook Pro seriji.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Svi smo mi ponekad Snup: Vikao, psovao – pa napustio stream

Zeljka

Otkazana E3 konvencija, razmatra se digitalni format

Zeljka

AMBICIOZNI PLANOVI TVITERA: Šire se ali ne poštuju lokalne zakone

Zeljka

Ostavite komentar