8. Februara 2020.

STIŽU KRALJEVI ROMSKE RAPSODIJE “Džipsi Kingsi” spremni za koncert u Banjaluci

Big Portal

Zamisao je bila da postanu putujući romski bend, koji će zarađivati na vjenčanjima, festivalima i uličnim nastupima. A onda se desila muzička istorija, onda se desio – „Džipsi Kings“.

Sve je počelo kada su, krajem sedamdesetih, braća Andre i Nikolas Rejes, sinovi cijenjenog flamenko umjetnika Hosea Rejesa, osnovali grupu „Gipsy Kings“, koja je ubrzo stekla svjetsku slavu. Njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine, 40 sedmica se zadržao na top listama, što im je donijelo popularnost širom Evrope, ali i SAD te Bliskog istoka.

Nakon više studijskih albuma (između ostalih, „Mosaique“, „Live!“, „Love & Liberte“, „Tierra Gitana“, „Cantos de Amor“, „Somos Gitanos“ i „Roots“), kao i brojnih hitova, poput „Bamboleo“, „Djobi, Djoba“, „Volare“ ili „La Dona“, mnogih turneja i nastupa širom svijeta, članovi grupe su se prije šest godina razdvojili u dvije frakcije – zasebne grupe Nikolasa i Andrea Rejesa.

Kraljevi romske rapsodije će u sklopu aktuelne svjetske turneje „Gipsy Kings by André Reyes“, nastupiti pred (više od) 1.800 ljudi, koliko je karata pušteno u prodaju. I ne, to što su u pitanju sjedeća mjesta, ne znači da „Borik“ te večeri neće biti na nogama. Ovi vrsni muzičari će svojim „Tour Gipsy Unidos“ repertoarom zasigurno rasplesati sve prisutne, jer ko još može biti imun na flamenko rumbu?!

Iz kompanije m:tel pripremili su karte na poklon koje najsrećniji korisnici mogu osvojiti na njihovoj Fejsbuk stranici.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare