Stižu instant odgovori na poruke na Instagramu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Stižu instant odgovori na poruke na Instagramu

Prije samo nekoliko dana, društvena mreža Instagram vratila je korisnicima mogućnost da hronološki pregledaju feed na svojoj aplikaciji.

Sada, Instagram aplikacija za mobilne telefone želi korisnicima da omogući još brži i lakši način da odgovore na poruke koje im pristižu.

Svakako najkorisnija opcija koja očekuje korisnike ove društvene mreže jeste mogućnost da na poruke koje primaju putem ove aplikacije odgovaraju direktno dok pregledaju svoj feed. Dakle, ukoliko poruka stigne dok listate vaš Instagram feed, sada imate sposobnost da odmah odgovorite bez potrebe da ulazite u poruke i tako izgubite poziciju do koje ste došli.

Sve ovo je u svetlu izjave direktore ove društvene mreže, Adama Moserija, koji je rekako da kompanija Instagram ove godine želi apsolutno da se fokusira na unapređivanje opcija za slanje i primanje poruka. Kako je on naveo, “Poruke primarni način na koji se korisnici unutar naše društvene mreže povezuju i Instagram treba da prihvati tu činjenicu”.

Međutim, to nije sve, pa tako instagram uvodi i druge nove opcije. Jedna od njih omogućava korisnicima da preslušaju prvih 30 sekundi pesama koje su dostupne na Apple i Amazon muzičkim servisima, a očekuje se i integracija sa SPotify u narednom vremenskom periodu. Druga nova funkcionalnost pruža korisnicima mogućnost da da pristupe novom meniju iz njihovog Instagram feed-a nakon dugog pritiska na “share” dugme. Svrha ove mogućnosti je da korisnici brzo podele selektovani post sa najviše četvoro odabranih bliskih prijatelja.

Od ostalih funkcionalnosti koje se tiču Instagram poruka tu su mnogobrojne sitne izmene koje za cilj imaju da približe sposobnosti Instagram chat-a sa onima koje nudi Facebook Messenger. NI ovo ne treba da iznenađuje jer se već neko vreme radi na uključivanju uzajamne kompatibilnosti za ove dve platforme, javlja The Verge.

Tako aplikacija Instagram uvodi red profilnih slika na vrhu inbox-a kako bi se prikazalo koji korisnici među vašim prijateljima trenutno koriste aplikaciju. Uz to, trebalo bi da pristigne i opcija iz aplikacije Facebook Messenger koja korisnicima omogućava da pošalju “tihe” poruke koje osobama kojima te poruke šaljete neće poslati i notifikaciju o pristigloj poruci. Mnogo sitnih promena koje, sve skupa, stvarno treba da donesu dosta novih mogućnosti aplikaciji Instagram.

Benchmark.

Danas objavljeno

Saudijska Arabija kupila 5% dionica kompanije Nintendo

Vanja A

E-ink displeji za savitljive Apple uređaje

Vanja A

Meta planira da pravi svoje čipove

Vanja A

Ostavite komentar