Stiže prvi Oppo Wear OS pametni sat - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Stiže prvi Oppo Wear OS pametni sat

Kineski proizvođač Oppo početkom godine lansirao je prvi pametni sat, Oppo Watch, koji je bio namijenjen samo kineskom tržištu. Taj model imao je samo osnovne funkcionalnosti i vjerovatno je to razlog zašto nije predstavljen i van matične države.

Sada stiže nova verzija Oppo Watch-a, koji ima znatno unapređen softver. Ova verzija zasniva se na Google Wear OS-u, što znači i da će biti mnogo atraktivniji na globalnom tržištu. Njegova premijera najavljena je za 31. jul.

Za sada nema mnogo detalja o ovom pametnom satu, osim što se iz fotografija može zaključiti da veoma liči na Apple Watch. Prethodna verzija Oppo Watch-a, poseduje AMOLED ekran, podršku za eSIM i glasovne pozive, monitor rada srca i vodootporna je do tri, odnosno 5 atmosfera (za veći model) pritiska, pa je realno očekivati slične specifikacije i kod novog pametnog sata.

Manji model (prethodna verzija), veličine 41 mm prodaje se u kini po ceni od oko 220 dolara, a veći (46 mm) model za 260 dolara, pa se veruje da će ta cena biti i za nove modele sa Wear OS-om.

Izvor: Engadget/PCPress

Danas objavljeno

G.Skill najavljuje Ripjaws S5 seriju DDR5 memorija

Vanja A

Gigabyte Z690 AERO D kombinuje funkcionalnost sa vrhunskom estetikom

Vanja A

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO za novu generaciju GeForce NOW servisa

Vanja A

Ostavite komentar