8. Maja 2022.

Stiže novo ubrzanje za gejming laptopove – Smart Access Storage

Big Portal

Ono što je takođe poznato je da Corsair sprema svoj prvi gejming laptop i da je njegova premijera zakazana za jun mesec, što se donekle poklapa sa Computex 2022 sajmom koji će se održati krajem maja meseca.

Šta je Smart Access Storage?

Po oskudnim informacijama koje su dostupne, možemo samo da nagađamo šta je Smart Access Storage tehnologija, ali ako nas pitate, pretpostavljamo da se radi o inovaciji koja omogućava ubrzavanje skladišta podataka (SSD), tako da igre rade brže, odnosno, učitavaju se brže.

Nemojte da mešate Smart Access Storage sa Smart Access Memory (SAM), tehnologijom koja omogućava bolje performanse omogućavajući da CPU ima pun pristup memoriji GPU-a. Ovako sw ostvaruje direktna komunikacija i smanjuje bilo kakvo kašnjenje između CPU i GPU što je AMD odgovor na konkurentsku Resizeable BAR tehnologiju.

DirectStorage?

Da li će AMD ponovo izmisliti toplu vodu i predstaviti nešto slično Microsoft DirectStorage tehnologiji koja je posle Xbox konzola predstavljena i na desktop računarima ostaje da se vidi. DirectStorage ubrzava vreme učitavanja na NVMe SSD-ovima, ali i omogućava brži rad igara pojačavajući performanse ka skladištu u toku igre. Štaviše, u kombinaciji sa Windows 11 operativnim sistemom, ovo bi značajno moglo da smanji opterećenje na procesoru, ali više o tome u nekom od narednih tekstova koje spremamo.

Ukoliko se pokaže da je Smart Access Storage samo neka verzija Direct Storage tehnologije, ostaćemo razočarani, posebno jer se od AMD-a očekuju ozbiljne inovacije na duge staze. Sa druge strane Computex se sprema za samo nekoliko nedelja, tako da imamo više razloga da se nadamo zanimljivim stvarima, uključujući i Corsair Voyager laptop, koji može biti dašak svežine na tržištu gejming laptopova.

Izvor: Benchmark

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare