Stiže novi Porsche - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Stiže novi Porsche

Porsche je na prekretnici.

Pritisnut elektrifikacijom, ali i sve izraženijom SUV manijom, Porsche će morati da donosi teške odluke. Među njima je i lansiranje novih modela, koji će uključivati nove terence. Jedan od njih je skriven iza oznake K1.

K1 je projektni SUV sa tri reda sedišta, što znači da će biti postavljen iznad Caienne-a. To je za AutoNevs potvrdio neimenovani predstavnik Porschea iz SAD, navodeći da je renderovanje novine video prošle godine.

Druga osoba koja je videla predlog dizajna kaže da K1 donosi „novi dizajn koji je delom sedan, delom krosover“. Drugi su naveli da model „ne liči na Porsche“, sa „ravnim zadnjim delom, nimalo kao Macan i Caienne“.

Mnogi pretpostavljaju da Porsche ide u pravcu koji je već krenuo Pežo sa modelom 408, ali i Volvo sa XC90 koji tek treba da stigne. Očekuje se da će novi model koristiti tehnologiju iz Mission R, koja uključuje sistem od 920 volti i električni motor hlađen uljem.

Prošle godine, Porsche je predstavio niz koncepata, uključujući Vision Renndienst ideju o minivanu, za koji je rečeno da neće ići u proizvodnju, ma koliko sportski izgledao. Minivan neće, ali barem još jedan SUV očigledno hoće. I verovatno do 2026.

„Naročito ciljamo na više segmente i pokušavam da ostvarim nove mogućnosti prodaje“, rekao je Oliver Blume i rekao da dolazi „veoma sportska interpretacija SUV-a“.

B92.

Danas objavljeno

Acura sprema još ekstremnije izdanje modela Integra

Vanja A

Švajcarska razmatra zabranu vožnje električnih automobila

Vanja A

“Odlazak Binota je Ferarijev izbor”

Vanja A

Ostavite komentar