Stiže novi Chrome: Rješava se svoje najveće boljke - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Stiže novi Chrome: Rješava se svoje najveće boljke

Najpopularniji browser na svijetu uskoro će odstraniti, ili makar ublažiti, jednu od svojih najvećih boljki.

Kao što je nešto upućenijim korisnicima poznato, Chrome pri surfovanju nudi pregršt korisnih funkcija i ekstenzija. Problem je što to čini u zamjenu za poveću količinu RAM-a. Ova karakteristika je u prethodnom periodu inspirisala brojne internet šaljivdžije da memovima prozivaju Google.

Sa novim ažuriranjem za Windows 10, situacija bi mogla da se preokrene. Verzija 2004 ovog operativnog sistema sadrži novu developersku funkciju pod imenom “SegmentHeap”, koja optimizuje korišćenje memorije.

Poučen iskustvom Microsofta, koji se pohvalio da je novom Egdeu opterećenje memorije snizio za 27 procenata, razvojni tim Chromea odlučio se za njenu implementaciju (oba pregledača su izrađena u Chromium endžinu).

Prema riječima Brusa Dosona, jednog od programera, verzija programa koji će ubuduće trošiti znatno manje memorije nosi oznaku oznake 85.0.4182.0, trenutno je u Canary fazi (rana, eksperimentalna). Do punog, stabilnog izdanja, vjerovatno ćemo čekati nekoliko mjeseci, prenosi “Svet kompjutera”.

Pošto optimizacija radi sa Windowsom 10, i to verzijom od 2004 pa nadalje, korisnici koji su deaktivirali ažuriranja ili su još uvijek na “sedmici”, neće biti u mogućnosti da koriste ovo izdanje Chromea.

Danas objavljeno

Pojavile su se fotografije Samsung Galaxy F52 5G, uživo iz ruke pred objavu

Vanja A

Far Cry 6, R6 Quarantine, The Division Heartland i Prince of Persia izlaze u 2022. godine

Zeljka

Microsoft i Adidas rade na patikama na temu Xbox-a

Vanja A

Ostavite komentar