Stiže nova trka ubrzanja, BMW, Audi, Porsche, Mercedes... - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Stiže nova trka ubrzanja, BMW, Audi, Porsche, Mercedes…

Trka ubrzanja na kojoj su učestvovali Audi RS6, Mercedes AMG E63 S Estate, BMW M5 Competition i Porsche Panamera Sport Turismo S E-Hybrid oduševila je sve posmatrače.

Audi RS 6 je moćni automobil koji poseduje 4.0-litarski twin turbo V8 motor i proizvodi oko 600 KS, maksimalni obrtni moment iznosi 800 Nm, a poseduje i osmostepeni automatski menjač.

Mercedes AMG E63 S Estate koji takođe ima 4.0-litarski twin turbo V8 motor, ali on može da dobije 612 KS i maksimalni obrtni moment od 850 Nm, njegov menjač je takođe automatski, samo je devetostepeni menjač.

BMW M5 Competition je nešto jači, pošto ima 4.4-litarski twin turbo V8 motor sa čak 625 KS, ali maksimalnim obrtnim momentom od 750 Nm koji ima osmostepeni menjač.

Porsche Panamera Sport Turismo S E-Hybrid pokreće 4.0-litarski twin turbo V8 motor i pravi čak 680 KS, uz 850 Nm obrtnog momenta.

Međusobni okršaj, tačnije trku, dobio je BMW i to ispred Porsche Panamere, dok su Audi i Mercedes bili maltene identični na prolasku kroz cilj. Između ostalog, pogledajte sami.

Danas objavljeno

Porsche Taycan treći najprodavaniji model

Vanja A

BMW debituje s „Neue Klasse“ u vidu električne serije 3 2025. godine

Vanja A

Gordon Murray T.50 zvuk kakav odavno nismo čuli (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar