Stiže nova sezona legendarne animirane serije “Saut park”: Urnebesna proslava 25. rođendana - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Stiže nova sezona legendarne animirane serije “Saut park”: Urnebesna proslava 25. rođendana

Premijera nove sezone legendarne animirane serije “Saut park” zakazana je za 2. februar na programu mreže “Komedi central”, što je važan događaj za ovu kultnu franšizu, jer je riječ o početku jubilarne 25. sezone, kojom će klinci i ostala ekipa iz gradića Saut park proslaviti četvrt vijeka svog televizijskog života.

Podsjetimo se da je serija započela s emitovanjem 1997. godine, nakon što je slavni autorski tandem Trej Parker i Mat Stoun, svoj kratki komični skeč pretvorio u animiranu seriju, ogoljene i vrlo uspješne animacije, te istu pomiješao sa svojim ništa manje grubim i žestokim smislom za humor.

Serija se mnogo promijenila od prvih sezona. Tehnika animacije je poboljšana, kao i montaža, a fokus radnje se premjestio sa izvorne četvorke školaraca Stena, Kajla, Kenija i Kartmena, na druge stanovnike grada u Koloradu, pa i na sam grad. Ipak, kroz sve promjene tandem Parker-Stoun ostao je iza serije kao glavni pokretač franšize, koja je bila i ostala žestoka, brutalna, politički nekorektna, beskompromisna do granica šoka i spremna na sve da bi stvorila urnebesan humor i izazvala reakciju kod dežurnih zaštitnika reda i morala. Parker je u svom stilu prokomentarisao njihov rad i uticaj, izjavio da su oni samo prosječni Amerikanci i ništa više od toga.

– Mat i ja samo smo obični momci iz malog gradića koji uživaju u pivu, bejzbolu, mlaćenju nemoćnih i slabijih od sebe, kao i svaki drugi prosječan Amerikanac – rekao je Parker.

Sa druge strane, Stoun je malo precizniji u objašnjenju njihove filozofije vrijeđanja svih i svakog.

– Uvrijedili smo mnogo ljudi u prošlosti, a vjerovatno ćemo i u budućnosti, ali mi se nikad, stvarno nikad, nismo smijali ljudima nego šalama. Ko to ne shvata ima ozbiljan problem za koji mi stvarno nismo krivi – kazao je Parker.

Ono što 25. sezonu čini posebnom jeste što je to stvarno prava sezona, za razliku od samo nekoliko samostalnih specijala koji su činili 24. sezonu, a snimljeni su u pandemijskim uslovima rada. Gledaoci nisu vidjeli kompletnu novu sezonu serije još od 23. sezone koja je završena u decembru 2019. godine. Od lansiranja do danas, bilo je emitovano više od 523 milijarde minuta serije u 311. epizoda, samo na kanalu “Komedi central”, što je po riječima autora, ipak za ponos.

Milijarderi

Prošle godine Parker i Stoun potpisali su jedan od najvećih ugovora u istoriji televizije, težak preko milijardu dolara.

Moćni medijski konglomerat platiće 900 miliona dolara za snimanje šest dodatnih sezona serije i 14 novih filmova smještenih u svijet “Saut park”. To je takođe avans njihovog udjela u unosnom ugovoru o licenciranju, ali ta suma ne uključuje stvarne troškove snimanja novih epizoda ili filmova, pa je ukupna vrijednost dogovora mnogo teža od milijarde dolara.  Ukratko, “Saut park” nema namjeru uskoro da prestane s emitovanjem.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Dječak sa nevjerovatnom preciznošću savija svoje MAJICE: Isprobajte i vi ovaj način

Zeljka

“Konačno, evo prave nje”: Fotke Kim Kardašijan nakon što se tek probudila

Zeljka

Vangelis je stvarao nevjerovatnu filmsku muziku, ali najveće remek-djelo je ipak “666”

Zeljka

Ostavite komentar