Stiže nova Acura: Brža nego ikad - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Stiže nova Acura: Brža nego ikad

Acura je upravo objavila novi teaser video koji daje uvid u novi NSKS Type S, a osim toga je obećala poboljšane performanse u poređenju sa izlaznim modelom.

Kratak video zapis objavljen je na zvaničnom Facebook profilu, u kojem se ističe da će nova generacija biti „brža nego ikad“.

Ono što vidimo je prostor u motoru i relativno prigušen zvuk njegovog 3,5-litarskog V6 sa parom turbokompresora. Odlazeći model koristio je hibridnu tehnologiju, u kojoj je twin-turbo V6 “proizvodio” oko 500 KS, dok su tri mala elektromotora podigla brojku na više od 580 KS i 645 Nm obrtnog momenta.

Iako respektabilna, druga generacija se sada smatra nedovoljno moćnom u poređenju sa konkurentima.

Osim toga, kompanija je potvrdila da će treća generacija Type S imati veću snagu, brže ubrzanje, oštrije rukovanje i emocionalnije iskustvo u vožnji od standardnog modela.

Pravo iznenađenje bilo bi za Acuru da novu generaciju nadogradi na više od 600 KS. Osim poboljšanja u specifikacijama, novi Type S će usvojiti neke jedinstvene stilske karakteristike, poput difuzora od karbonskih vlakana i jedinstvenog seta felni.

Prednja strana bi trebala doživeti najviše promena. Proizvodnja verzije Type S biće ograničena na samo 350 planiranih primeraka, od kojih će čak 300 otići u Sjedinjene Države.

Ostaje nejasno koliko će drugih modela ići na koje tržište.

Danas objavljeno

Zastava 101

Vanja A

Prodaje se posljednji Maradonin BMW

Vanja A

Holandska fondacija optužila Renault za lažiranje testiranja izduvnih gasova

Vanja A

Ostavite komentar