"Stiže nezaustavljiva oluja" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Stiže nezaustavljiva oluja”

Premijer Izraela Naftali Benet danas je pokušao da smiri javnost koja je zabrinuta zbog brzog širenja omikron soja koronavirusa.

On je poručio da vlada upravlja krizom bolje od mnogih drugih.

On je odbacio mogućnost ponovnog zatvaranja zemlje.

Benet je tokom večernje konferencije za novinare rekao i da će Izrael prebroditi “nezaustavljivu oluju” virusa štiteći najugroženije uz održavanje otvorene ekonomije, ali je pozvao građane da preuzmu ličnu odgovornost i zaštite sebe, svoju decu i starije, prenosi AP.

Više od 400.000 najugroženih Izraelaca, uglavnom ljudi starijih od 60 godina, dobilo je četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa, a bolnice su pripremljene za prijem većeg broja pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Benet je izjavio da ovi koraci vlade na čijem je čelu predstavljaju dokaz da je situacija pod kontrolom.

“Nema mesta panici. Nema mesta histeriji. Zajedno ćemo prebroditi (krizu)”, rekao je Benet.

Ocenio je da se vlada “na pravi i odgovoran način” suočava sa situacijom koja se dešava jednom u životu, uprkos anketama koje je sproveo izraelski Kanal 12, a koje pokazuju da gotovo dve trećine građana loše ocenjuje način na koji vlada upravlja krizom.

Benet je upozorio da se očekuje da će između 2 i 4 miliona od ukupno 9,4 miliona Izraelaca biti zaraženo omikron varijantom i istakao da se vlada fokusirala na to da starije osobe budu bezbedne tako što se vakcinišu i što su im dostupni novi lekovi protiv kovida-19.

Danas objavljeno

Milanović: Ukrajina nije jedina kriza

M.

Banjalučki osnovci stigli kući sa Jahorine, u hotelu ne odgovaraju na pozive

M.

Skoro 900.000 domova bez struje, pet žrtava oluje

M.

Ostavite komentar