Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Stiže nam Snapdragon 7 Gen 1 za srednju klasu telefona

Kompanija Qualcomm već je počela sa slanjem pozivnica za svoj događaj zakazan za 20. maj, ali korisnici i insajderi ne mogu da čekaju pa već sada imamo neke od informacija o tome šta nas može očekivati tokom ove konferencije zahvaljujući portalu Slashgear.

Kako je sama kompanija nagovestila, najverovatnije nas očekuje predstavljanje novih mobilnih čipsetova, ali što se tiče Qualcomma-a, to su sve informacije koje su dostupne. Međutim, zahvaljujući nezvaničnim informacijama, znamo da nas najverovatnije očekuje predstavljanje dva čipseta — jednog potpuno novog, a jednog redizajniranog.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+

Što se tiče osveženja, ono najverovatnije očekuje trenutni najsnažniji procesor kompanije Qualcomm u vidu nove verzije – Snapdragon 8 Gen 1+. Jedna od promena o kojima se najviše govori kada se radi o ovom procesoru jeste da će se proizvoditi u procesu od 4 nanometra kompanije TSMC. Sa druge strane, prvobitni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 proizveden je korišćenjem procesa u 4 nanometra kompanije Samsung.

GT2Pro.jpg

Prema trenutnim informacijama, očekuje se da će promena proizvodnog procesa doneti unapređenje u performansama, manje zagrevanje, kao i možda poboljšanu energetsku efikasnost. Uz to, Realme je najavio svoj GT Master Explorer Edition, prvi telefon na svetu koji će koristiti najnoviji flagship čipset kompanije Qualcomm.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1

Lepo je razgovarati o najsnažnijim procesorima, ali imajući u vidu trenutno stanje sa mobilnim čipsetovima u srednjem cenovnom segmentu, kod nas je mnogo više interesovanja izazvao Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 čipset.

Dakle, stiže nova generacija mobilnih procesora namenjenih nešto jeftinijim uređajima, a šta bi ona to moglo da donese? Prema trenutnim nezvaničnim informacijama, ovo bi mogao biti osmojezgarni procesor koji će se najverovatnije sastojati od ARM Cortex-A710 jezgara kao i ARM Cortex-A510 jezgara, odnosno bez najbržeg Cortex X2 jezgra koje ima Snapdragon 8 Gen 1. Pored toga, ovaj procesor će imati i Adreno 662 grafički čip.

Prvo telefon koji će koristiti ovaj čipset biće najverovatnije OPPO Reno 8, pa jedva čekamo da vidimo kako će se ovaj dugoočekivani procesor ponašati u pametnom telefonu.

Benchmark.

Danas objavljeno

Ovo je mobilni GPU koji će promijeniti igranje na telefonima

Vanja A

Ovaj telefon je zlatni rudnik za hakere čak i kada je ugašen

Vanja A

Square Enix je najavio dvije iznenađujuće igre za Nintendo Switch

Zeljka

Ostavite komentar