Stiže još jedna društvena mreža - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Stiže još jedna društvena mreža

Društvena mreža Bebo pokrenuta je 2005. godine, otprilike u vrijeme kada su i ostale društvene mreže tek stupale na scenu.

Ipak, za razliku od Facebooka i Twittera koji su se “vinuli u nebeske visine”, Bebo je vrhunac popularnosti dostigao 2008. godine, sa 80 miliona korisnika. Nakon toga, stvari su krenule nizbrdo. Prvo je prodat AOL-u, pa Kriterion Kapital Partnersima, da bi 2013. godine podnio zahtjev za bankrot, prenosi b92.

U tom trenutku njegovi osnivači, Majkl i Džoi Birč, odlučili su da mu priskoče u pomoć. Otkupili su Bebo i obećali da će ga ponovo pokrenuti, i to kao potpuno novu mrežu.

Kako je najavio Majkl Birč, novi Bebo biće društvena mreža koja će se fokusirati na profile korisnika i interakciju u stvarnom vremenu, a ne, kao Facebook i Twitter, na “vijesti na zidu”.

“Opisujemo ga kao društveno povezivanje uživo – kad ste ulogovani u Bebo, znate ko je od vaših prijatelja onlajn. Ovo je savršeno vrijeme za novu društvenu mrežu. Kovid 19 je otvorio ljudima oči i pokazao im da postoji i drugačiji način obavljanja nekih stvari. A ljudima nedostaje direktnog kontakta”, izjavio je Birč.

Objasnio je kako je cijeli projekat zapravo veliki eksperiment, ali kako se nada da će zapravo podstaći ljude da se zaista povežu i komuniciraju. Kombinacija nostalgije i znatiželje privući će dovoljno korisnika da Bebo zaživi, ocijenio je Birč.

Za sad je Bebo dostupan samo Beta testerima, a nije poznato ni kako će tačno izgledati, ili kako će se finansirati. Ono što njeni vlasnici obećavaju je da “stari” korisnici neće moći da pristupe svojim nalozima, ali i da će Donaldu Trampu biti od prvog dana zabranjen pristup.

Danas objavljeno

Trikovi kojima Apple podiže cijenu novog iPhone

Vanja A

Xiaomi sprema PC desktop računare

Vanja A

Evo kakve su vam šanse da vratite hakovani Facebook nalog

V.R.

Ostavite komentar