Stiže još jedna adaptacija Džordža R. R. Martina - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Stiže još jedna adaptacija Džordža R. R. Martina

Gore Verbinski, reditelj koga znamo iz brojnih hitova poput, recimo “Pirates of the Caribbean: At World’s End” ili “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, a koji je poslednji film, “A Cure for Wellness”, snimio 2016. godine, trebalo bi da režira filmsku adaptaciju romana “Sandkings” čiji je autor Džordž R.R. Martin.

Prethodni film Verbinskog zaradio je tek 26 miliona dolara od svetske distribucije, a snimljen je za 40 miliona, pa nije ni čudo što je napravio pauzu od pet godina. Ipak, čelnici Netfliksa odlučili su da mu ukažu poverenje.

“Sandkings” je futuristička priča u čijem središtu se nalazi Sajmon Kres, kolekcionar egzotičnih životinja, koji kupuje četiri terarijuma s misterioznim bubolikim stvorenjima nazvanim kao i naslov novele. Te životinje narastaju upravo onoliko koliki je i prostor u kome žive. Kres zbog toga gradi peščani zamak, ali ne da bi udovoljio stvorenjima, već da bi ih izgladnjivao i terao ih da se bore jedni protiv drugih da bi došla do hrane. Tako će uslediti tragičan rasplet.

Ovo Martinovo delo svojevremeno je poslužilo i kao inspiracija, doduše tek u naznakama, za prve epizode serije “The Outer Limits” iz 1995. godine.

Danas objavljeno

Žena prvi put na čelu najstarije novinske svjetske agencije

Zeljka

Džejn Fonda vratila u modu sijedu kosu, pa se sada pola Holivuda ofarbalo u srebrno

Zeljka

Lejdi Gaga u vjenčanici zbunila stanovnike Rima

Zeljka

Ostavite komentar