Stiže i Suzuki Swift Cross? - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Stiže i Suzuki Swift Cross?

Suzuki po pisanju japanskih medija za sledeću godine priprema novu generaciju Swifta.

Sem evolucije dizajnerskog rečnika i sličnih proporcija, novi Swift će odlikovati i unapređena verzija Heartect platforme, kao i novi sistemi aktivne i pasivne bezbednosti.

Od motora se pominje 1,2 litarski mild hybrid sa više snage i manjom potrošnjom od aktuelnog modela.

Sem toga, u gami će se opet naći i pogon na sva četiri točka, kao i Swift Sport. Novi Swift Sport se očekuje 2023. godine, i to sa pojačanim 1,4 litarskim turbo benzinskim motorom (imaće i ISG 48V mild-hybrid sistem).

Za unutrašnjost su po najavama predviđeni veći ekran osetljiv na dodir, kao i najmoderniji head-up displej. Naravno, sve to uz sportska sedišta, kožni volan, sportske pedale, modifikovano oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem, nove alu točkove…

Možda i najazanimljivija je glasina o mogućoj SUV verziji novog Swifta, i to na bazi Swifta Sport.

Takav Swift Cross bi navodno mogao da se pojavi tokom 2024. godine, sa povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru, kao i (opcionim) AllGrip AWD sistemom.

Po drugom scenariju, moguće je i da Swift Cross u stvari bude samo Suzukijeva verzija Toyote Yaris Cross hybrid, što i ne bi bilo iznenađenje imajući u vidu dosadašnju saradnju ove dve japanske marke.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Bestcarweb.jp

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar