Stiže hladnije vrijeme, da li će se podizati šatori ispred kovid ambulanti - BIGportal.ba
Region Vijesti

Stiže hladnije vrijeme, da li će se podizati šatori ispred kovid ambulanti

U danu s najvećim brojem zaraženih i preminulih iz svih kovid ambulanti stižu zabrinjavajući podaci: ogroman broj pregleda obavlja se na dnevnom nivou. Tek nam stiže zimsko vrijeme i hladnoća.

Kako se zaputiti u tim uslovima na pregled?

Na velike redove ispred kovid ambulanti već smo nekako i navikli. Tako nešto nije bilo teško izdržati ljeti, jer je ispred ambulanti bilo zaštite od sunca, ali danas, kada se temperatura ozbiljno približava nuli, a veliki broj pacijenata dolazi sa izraženim simptomima kovida, situacija je i više nego zabrinjavajuća.

Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i zamjenik gradonačelnika Goran Vesić najavili su tako prije nekoliko dana da će sve kovid-ambulante u prestonici dobiti šatorske čekaonice kako bi se tokom nadolazećih hladnih dana građanima olakšalo čekanje na preglede i testiranje. Ispred Starog dvora direktorima i predstavnicima beogradskih domova zdravlja i kliničkih centara predstavljen je jedan od dvadeset nabavljenih šatora, koji će biti postavljeni ispred kovid-ambulanti.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– U kovid-ambulantama pregleda se dnevno po nekoliko hiljada ljudi i smatrali smo da treba da postoji pristojan prostor gdje bi se sačekao pregled u slučaju sumnje na kovid. Do kraja nedjelje obezbjedićemo i dodatnu opremu, na prvom mjestu za trijažne sestre, koje rade na otvorenom prostoru sa pacijentima – istakao je Nikodijević.

Iz šatora-čekaonica pacijenti dalje odlaze na preglede, potom kući ili u trijažne klinike, tako da je na ovaj način zaokružen prihvat, što je od velikog značaja naročito za teže bolesnike. Ona je još jednom apelovala na građane da izbjegavaju kontakte i nose zaštitne maske sve dok epidemija ne dobije silazni tok, piše Blic.

Danas objavljeno

U talasu protesta u Iranu poginula 41 osoba

V.R.

Poruka Belorusije: Kriv je Zapad

V.R.

Na Kubi referendum o legalizaciji istopolnih brakova

V.R.

Ostavite komentar