Stiže Google Pixel Fold, poznate dimenzije i veličina ekrana - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Stiže Google Pixel Fold, poznate dimenzije i veličina ekrana

Ovih dana sve više informacija pristiže o budućem Google Pixel Fold, telefonu o kome se dugo pričalo i nagađalo. Nove informacije na internetu, govore o tome da će uređaj biti kompaktniji nego što se prvobitno očekivalo. Google se u slučaju svog telefona sa preklapajućim ekranom odlučio za oblik sličan Oppo Find N modelu.

Poznati insajder OnLeaks, tvrdi da će Google Pixel Fold imati sledeće dimenzije: 158.7 x 139.7 x 5.7 mm u rasklopljenom stanju, što ga čini nešto širim od Oppo Find N, ali su približno iste visine. Međutim, biće znatno širi i kraći od Galaxy Z Fold 4 telefona, što ga defintivno čini manje nezgrapnim i svakako zgodnijim za ležanje u ruci. Uređaj će biti tanji od oba pomenuta telefona, ali će zdepasta izbočina kamere, povećati njegovu debljinu na 8,3 mm.

OnLeaks dalje otkriva da će Google Pixel Fold imati sklopivi ekran od 7,69 inča sa desnim izrezom na gornjoj ivici za selfi kameru i ekran na poklopcu od 5,79 inča sa centralnim izrezom. Ovaj izvor je takođe podelio render fotografije visoke rezolucije koje potvrđuju dizajn, prvi put viđen tokom prošlog meseca. 

Kao što možete primetiti na priloženim renderima, Google Pixel Fold će imati vizir kamere na zadnjoj strani koji podseća na Pixel 7 Pro. U njemu će se naći sistem trostrukih kamera, LED blic i mikrofon. Poklopac uređaja će imati zaobljene ivice i tanke okvire, a njegov glavni sklopivi ekran će takođe dobiti sličan dizajn. Prekidač za jačinu zvuka i power taster na Pixel Fold modelu, biće smešteni na njegovoj desnoj ivici, a power dugme će imati dvostruku funkciju kao skener otiska prsta.

googlepixelfold2.jpg

Iako OnLeaks nije podelio više detalja o hardveru Pixel Fold modela, pretpostavke su da će ga pokretati Google Tensor G2 SoC. Što se tiče softvera, telefon će gotovo sigurno u startu pokretati Android 13 operativni sistem sa optimizacijama koje će korisnicima pomoći da maksimalno iskoriste veliku površinu sklopivog ekrana. Priča se da bi Google mogao započeti prodaju Pixel Fold telefona u maju sledeće godine sa cenom od 1.799 dolara, ali ćemo morati da sačekamo nekoliko meseci da bismo bili sigurni u ovu informaciju.

Benchmark.

Danas objavljeno

Otkriven propust koji omogućava hakovanje Facebook šifre

Vanja A

Samsung Galaxy S23 stiže sa novim operativnim sistemom, evo šta nas očekuje

Vanja A

Ko je nepoznati muškarac, koji je preko noći postao hit na Twitteru?

Vanja A

Ostavite komentar