13. Septembra 2019.

Stiže električni Renault za manje od 10.000 evra

Big Portal

Zahvaljujući tom iskustvu i nameri da elektrifikuje evropski vozni park počevši od dna, Renault najavljuje da će na evropsko tržište doneti električni automobil sa cenom manjom od 10.000 evra, prenosi portal Vozim.hr.

Prema rečima prvog čoveka Renaulta, generalnog direktora Bollorea, kompanija posluje sa profitom već sada kada su u pitanju električni automobili. Trenutno tržište električnih automobila je vrlo ograničeno volumenom, jer kao što je već poznato, velika većina vozača električne automobile doživljava kao razonodu bogatih koja za sada ni dugoročno ne opravdava svoju visoku cenu u startu.

Izuzev nekih praktičnih i tehničkih ograničenja, upravo je visoka cena električnih automobila jedna od glavnih prepreka ka njihovoj masovnijoj potražnji a sami tim i prodaji. Sa padom cena i izgradnjom potrebne infrastrukture, električni automobili bi mogli da se izjednače po pristupačnosti sa svojim benzinskim i dizelskim rođacima.

Upravo u tom aspektu ključnu ulogu bi mogao da ima najavljeni niskobudžetni električni automobil iz redova Renaulta. Predviđajući kretanje tržišta električnih automobila, Renault očekuje da će i dalje imati zaradu kada se broj električnih automobila koje prodaju poveća.

Savremeni koncepti deljenja automobila i kratkoročnog najma vozila idu u prilog Renaultovom povoljnom električnom automobilu. Renault trenutno dobro zarađuje na pilot projektu koji uspešno funkcioniše u Madridu gde je Renault stavio u saobraćaj 800 električnih Zoe automobila.

Sledeće godine Renault kreće sa prodajom K-ZE automobila u Kini gde su najavili ravnopravnu borbu sa kineskim proizvođačima. Ako se K-ZE (na slikama) pokaže uspešnim projektom u Kini, nije isključeno da ga Renault dovede i u Evropu gde bi bilo potrebno da cenu zadrži ispod 10.000 evra.

Renault je svestan da svako ne može da si priušti skupocene električne automobile kakvi se po pravilu nalaze u ponudi brojnih proizvođača automobila. Posle 2022. godine Renault bi u saradnji sa Nissanom trebalo da predstavi novu platformu za električne automobile.

Izvor: Vozim

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare