Stiže Cadillac Escalade-V, imaće skoro 700 "konja" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Stiže Cadillac Escalade-V, imaće skoro 700 “konja”

Cadillac je objavio prve fotografije novog “monstruoznog” SUV-a.

Američki proizvođač odlučio je da se konačno umeša u borbu na tržištu luksuznih SUV vozila visokih performansi. Moćni Escalade-V najavljen je za proleće 2022, a uoči premijere objavljene su prve fotografije i neki detalji o ovom vozilu.

Oznaka V-serije rezervisana za modele koja predstavljaju vrhunac performansi Cadillaca, istaknut dizajn i inovativnu tehnologiju, kažu u američkom proizvođaču

Foto: Cadillac promo

Stilski, auto nastavlja stopama modela Escalade Sport i Sport Platinum usvajanjem mrežaste prednje rešetke i zatamnjenih detalja na karoseriji.

Međutim, Escalade-V ide korak dalje sa sportskim prednjim branikom i naglašenim otvorom za vazduh. Sa sztrane su “usisi” koji podsećaju na one koje smo videli na modelima CT4-V i CT5-V Blackwing.

Foto: Cadillac promo

Tu su još oznake V-serije na vratima i specijalno dizajnirani točkovi od lake legure opremljeni kočnicama visokih performansi sa crvenim čeljustima.

Automobil takođe ima sportski izduvnim sistemom sa četiri cevi i modifikovani zadnji branik sa diskretnim difuzorom.

Foto: Cadillac promo

Izgleda unutrašnjosti za sada nije otkriven jer je Cadillac objavio samo jednu fotografiju na kojoj se vidi volan presvučen kožom sa oznakama V-serije.

Međutim, možemo očekivati neke posebne detalje, kao i poznati zakrivljeni OLED ekran koji se sastoji od tri zasebna digitalna displeja.

Foto: Cadillac promo

Cadillac drži i specifikacije u tajnosti, ali se očekuje da će automobil koristiti isti 6.2-litarski V8 sa kompresorom kao i model CT5-V Blackwing.

Ukoliko je taj agregat u pitanju, poznato je da on proizvodi 677 KS (498 kW) i 893 Nm obrtnog momenta u pomenutoj limuzini.

B92.

Danas objavljeno

Rolls-Royce Boat Tail 2022

Zeljka

Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition

Zeljka

Prvi Bentley na struju – 1400KS

Zeljka

Ostavite komentar