Štitili kriminalce: Uhapšeni policajci zbog zloupotrebe službenog položaja - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Štitili kriminalce: Uhapšeni policajci zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici MUP, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu posebnih odjeljenja za suzbijanje korupcije viših javnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu, uhapsili su policijske službenike zbog zloupotrebe službenog položaja.

Među uhapšenima su pripadnici žandarmerije R.L. (1979) i R.M. (1975), policijski službenik PU za grad Beograd M.K. (1985) i policijska službenica Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S.T. (1977), a uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

R.L. se sumnjiči i za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M. dok je obavljao redovne zadatke da izvrši provjeru kroz evidencije MUP-a za jedno lice iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sljedećeg mjeseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. izvršila provjere kroz baze podataka Interpola za istu osobu iz kriminogene sredine, da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavijestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži vremenski period vršili fizičko obezbjeđenje osobe za koju su vršene ove provjere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L. a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, prenosi Blic.

Danas objavljeno

Snouden dobio ruski pasoš

M.

“Amerika zaradila bogatstvo na konfliktu u Ukrajini”

M.

Dva lica prevarom pribavila korist od 170.000 maraka

M.

Ostavite komentar