Stilist princeze Diane podijelio priču koja stoji iza njene poznate frizure koju i danas kopiraju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Stilist princeze Diane podijelio priču koja stoji iza njene poznate frizure koju i danas kopiraju

Jedna od stvari po kojoj ćemo pamtiti Lady Di je njena kratka prepoznatljiva frizura koju je nosila godinama, a za koju je zaslužan stilist za kosu Sam McKnight.

Rukama stručnog Sama, Diana je povjerila svoju kosu od 1990. do 1997., a stilist je u videointervju za Vogue i otkrio je kako je nastala famozna kratka frizura.

‘’Princezu Dianu sam prvu put upoznao na snimanju. Žena s blond kosom i dugim nogama ušetala je na set i otopila naša srca osmijehom – bila je to princeza Diana’’,  ispričao je o Sam o prvom susretu kada je i nastala serija fotografija koja će poslije biti objavljena u britanskom izdanju Voguea.

Na tom snimanju Sam je stilizirao frizuru Lady Di tako da izgleda kraće nego što to jest.  ‘’Radilo se samo o iluziji. Napravio sam da kosa izgleda kraće ispod tijare, malo sam varao. No, i Diani i meni look se svidio’’, prisjetio se Sam.  No, kasnije ‘princeza naroda’ upitala je stilista kakvu bi joj frizuru preporučio kada bi imao otvorene ruke, na što je on odgovorio da bi je ošišao na kratko. Bilo je to početkom 90-ih u vrijeme kada je Sam radio na mnogim modnim revijama, a djevojke su nakon dramatičnih 80-ih prihvaćale nešto androgeniji poslovni chic 90-ih i u skladu s tim kraće frizure.

‘’Pa zašto onda jednostavno ne ošišaš moju kosu?’’, rekla je Diana bez oklijevanja prema McKnightovim riječima koji je princezu potom i ošišao na kratko, a ona se nikada nije osvrtala.  Lady Di u historiju se upisala kao ikona stila što se ne odnosi samo na njene odjevne kombinacije već i na frizuru. Njena kraća kosa koju je tada prilagođavala trendovima i danas je inspiracija mnogima.

Izvor:miss7

Danas objavljeno

Kako je umro Al Kapone

Vanja A

Dobio “zanimljivo” objašnjenje: Kupio patike za 17.000 RSD, ubrzo postale neupotrebljive

Zeljka

Beogradski inženjer napravio apart za čitanje misli!

Zeljka

Ostavite komentar