18. Oktobra 2021.

Stiglo 98.080 doza ruske vakcine

Big Portal

Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika Krajinagrupe u Banjaluci, a namijenjene su za nastavak procesa vakcinacije i revakcinacije stanovništva protiv virusa korona vakcinom ruskog proizvođača, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Vakcine će po završetku procedura biti upućene zdravstvenim ustanovama koje sprovode imunizaciju stanovništva širom Republike Srpske.

Uključujući i ovu isporuku, do sada je na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 397.380 doza vakcina Sputnjik, odnosno po 198.690 doza prve i druge komponente vakcine.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i dalje poziva građane da se o važnosti i prednostima imunizacije, kao i mogućnostima za vakcinaciju protiv kovida u Republici Srpskoj informišu kod kredibilnih i zvaničnih izvora, a to su prije svega njihovi izabrani ljekari i zdravstvene ustanove koje sprovode proces imunizacije, te da se što prije vakcinišu.

Iz Ministarstva navode da vakcinacijom protiv kovida 19 štitimo prije svega svoje zdravlje, ali doprinosimo i što sveobuhvatnijoj imunizaciji protiv ove bolesti, što je od izuzetne važnosti za kontrolu epidemije.

Po podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, do sada je u Republiku Srpsku isporučeno više od 1,3 miliona doza vakcina ukupno pet proizvođača, te zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv kovida 19.

Iz Ministarstva podsjećaju da je danas u Republici Srpskoj počela primjena treće, buster doze vakcina protiv kovida kod prioritetnih grupa građana, koja ima za cilj da pojača imuni odgovor organizma nakon što je od davanja druge doze vakcine prošlo najmanje šest mjeseci.

Vakcinacija buster dozom počela je u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, a planirano je da se ona odvija i u ostalim zdravstvenim ustanovama zaduženim za sprovođenje procesa imunizacije protiv kovida 19 u Republici Srpskoj.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare