Stigli su do opasne tačke – slijedi crveno dugme? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stigli su do opasne tačke – slijedi crveno dugme?

Moskva upozorava Vašington i London na nesmotrene poteze koji bi mogli da situaciju oko Ukrajine dovedu do opasne tačke.

To je izjavio šef ruske delegacije na Forumu o vojnoj bezbednosti i kontroli oružja na plenarnoj sednici OEBS-a u Beču, Konstantin Gavrilov.

“Modernizovanjem svog nuklearnog potencijala, Vašington ohrabruje neodgovornu eskalaciju nuklearne retorike svojih saveznika u Londonu, koji otvoreno izražavaju bezuslovnu spremnost da pritisnu crveno dugme, ako bude neophodno”, kazao je Gavrilov, prenosi TAS S.

On je dodao da Rusija upozorava Vašington i London da ne preduzimaju ishitrene korake koji bi situaciju oko Ukrajine doveli do opasne tačke. Gavrilov je istakao da Rusija “pažljivo prati pokusaje SAD da mobilišu svoje satelite radi još oštrije konfrontacije sa Ruskom Federacijom”.

“Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da bi, ako bi teritorijalni integritet naše zemlje bio ugrožen, sva raspoloživa sredstva bila upotrebljena da se zaštiti Rusija i naš narod”, ponovio je ruski zvaničnik.

Danas objavljeno

Rjabkov upozorio da se NATO “igra vatrom”

M.

Blinken: Švedska i Finska uskoro u NATO savezu

M.

Međunarodna zajednica hitno da zaustavi ludilo koje vlada u Prištini

M.

Ostavite komentar