Stigli rezultati obdukcije: Ubijen je s leđa; Restoran je već zapaljen, šta će dalje biti? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Stigli rezultati obdukcije: Ubijen je s leđa; Restoran je već zapaljen, šta će dalje biti?

Obdukcija utvrdila da je smrt Rajšarda Bruksa, Afroamerikanca u koga je pucao policajac u Atlanti, ubistvo izazvano povredama nanetim vatrenim oružjem u leđa.

U saopštenju kancelarije patologa okruga Fulton, obdukcija je pokazala da je Bruks (27) preminuo usled gubitka krvi i povreda unutrašnih organa koje su izazvala dva metka. Kao način smrti navedeno je ubistvo, prenosi Rojters.

Bruks je ubijen nakon što se opirao hapšenju na parkingu restorana brze hrane gde je spavao u automobilu, koji je blokirao prolaz drugim učesnicima u saobraćaju.

Prilikom hapšenja došlo je do guranja i Bruks je od jednog od policajaca zgrabio elektrošoker, a potom je upucan.

Njegova smrt izazvala je velike proteste na ulicama Atlante, a restoran brze hrane ispred kojeg se ubistvo desilo je zapaljen.

Incident se dogodio usred velikih tenzija u američkom društvu posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu tokom policijskog privođenja.

Policajac otpušten
U međuvremenu, Geret Rolf, policajac osumnjičen da je upotrebio vatreno oružje tokom privođenja Afroamerikanca Rajšarda Bruksa je otpušten, a mogao bi biti optužen za neko od tri krivična dela – ubistvo, ubistvo sa predumišljajem ili ubistvo iz nehata, izjavio je Pol Hauard, tužilac Okruga Fulton u državi Džordžija.

Haurad je za CNN rekao da optužnica zavisi od toga da li je Rolf osećao neposrednu smrtnu pretnju ili fizičku pretnju, pa je zato doneo odluku da upotrebi vatreno oružje ili ga je upotrebio samo da bi uhvatio osumnjičenog ili iz nekog drugog razloga.

“Ako je hitac ispalio iz bilo kog drugog razloga, a ne da bi spasio svoj život ili sprečio da on ili neko drugi bude povredjen, onda je upotreba vatrenog oružja bila nezakonita”, rekao je Hauard.

On je najavio da će odluku o podizanju optužnice u slučaju pogibije Rajšarda Bruksa doneti do srede.

B92

Danas objavljeno

Zapad ima jasan cilj? Lavrov otkrio šta žele

Zeljka

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtjev NATO-a

Zeljka

Sudario se autobus pun djece u Šapcu

Zeljka

Ostavite komentar