Stigli pozivi na sud za Davora i još 19 osoba - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stigli pozivi na sud za Davora i još 19 osoba

Novi pozivi za sud, ovoga puta zbog protesta ispred Narodne skupštine RS prošle godine.

Osnovni sud u Banjaluci pozvao je, na osnovu Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, u svojstvu okrivljenih – prvookrivljenog Davora Dragičevića i još devetnaest osoba saznaje BUKA.

Među okrivljenima su, saznaje BUKA, i aktivista Aleksandar Gluvić, narodni poslanici Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković te članovi grupe Pravda za Davida Ozren Perduv i Sofija Grmuša.

Podsjetimo, za ove osobe MUP Republike Srpske je utvrdio da su 17. decembra postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS-a, jer su, nakon okupljanja na Trgu Krajine u Banjoj Luci, oni nastavili skup na prostoru ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je bila u toku posebna sjednica, na kojoj je izabrana nova Vlada Republike Srpske.

“Okupljanje građana organizovano je na prostoru koji nije određen odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS. Policijski službenici su obezbjedili navedeno okupljanje” – saopšteno je tada iz policije.

U napomeni koja stoji uz Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka stoji kako se od suda traži za Davora Dragičevića zaštitna mjera zabrane istupa u javnosti zbog toga što je na više javnih skupova dolazilo do narušavanja javnog reda i mira.

Ročište je zakazano za 26.11.2019.godine.

(Buka)

Danas objavljeno

Moskva insistira na sveobuhvatnoj istrazi okolnosti napada na gasovode Sjeverni tok

M.

Švedska pronašla još jednu rupu na gasovodu Sjevernog toka

M.

Milan Tepić – narodni heroj

M.

Ostavite komentar