Stigli pozivi na sud za Davora i još 19 osoba - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Stigli pozivi na sud za Davora i još 19 osoba

Novi pozivi za sud, ovoga puta zbog protesta ispred Narodne skupštine RS prošle godine.

Osnovni sud u Banjaluci pozvao je, na osnovu Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, u svojstvu okrivljenih – prvookrivljenog Davora Dragičevića i još devetnaest osoba saznaje BUKA.

Među okrivljenima su, saznaje BUKA, i aktivista Aleksandar Gluvić, narodni poslanici Nebojša Vukanović i Draško Stanivuković te članovi grupe Pravda za Davida Ozren Perduv i Sofija Grmuša.

Podsjetimo, za ove osobe MUP Republike Srpske je utvrdio da su 17. decembra postupali suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS-a, jer su, nakon okupljanja na Trgu Krajine u Banjoj Luci, oni nastavili skup na prostoru ispred objekta Narodne skupštine Republike Srpske, gdje je bila u toku posebna sjednica, na kojoj je izabrana nova Vlada Republike Srpske.

“Okupljanje građana organizovano je na prostoru koji nije određen odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova, niti je održavanje javnog skupa prijavljeno i održano u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS. Policijski službenici su obezbjedili navedeno okupljanje” – saopšteno je tada iz policije.

U napomeni koja stoji uz Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka stoji kako se od suda traži za Davora Dragičevića zaštitna mjera zabrane istupa u javnosti zbog toga što je na više javnih skupova dolazilo do narušavanja javnog reda i mira.

Ročište je zakazano za 26.11.2019.godine.

(Buka)

Danas objavljeno

Pojačane mjere povodom dolaska delegacije Srbije u Banjaluku

M.

Indonezija izgubila podmornicu kod Balija, traži pomoć Singapura i Australije

M.

Ništa od sastanka u Briselu: Vučić stiže 26. aprila, Kurti dva dana kasnije

M.

Ostavite komentar