Stigli podaci o crkvenoj imovini u Crnoj Gori - BIGportal.ba
Region Vijesti

Stigli podaci o crkvenoj imovini u Crnoj Gori

Crnogorska Uprava za imovinu dobila je podatke od svih područnih jedinica o uknjižbi vjerskih objekata, osim još kotorskog katastra, a ako se ukaže potreba, biće zatražena dopuna dokumentacije, izjavio je direktor Uprave Blažo Šaranović.

On je za Vikend novine rekao da je Uprava 27. januara uputila dopis Upravi za nekretnine da dostave dokumentaciju o upisima svih vjerskih zajednica i dodao da je sasvim izvjesno da će tražiti dopunu dokumentacije od područne jedinice u Nikšiću, prenosi RTCG.

– Dobili smo dokumentaciju koja se samo odnosi na imovinu koja je upisana na državu. Dakle, nemamo podatke za vjerske zajednice. Ovo je samo jedan primjer za koji smo utvrdili da nismo dobili sva potrebna dokumenta i gdje ćemo se obratiti Upravi za nekretnine za dopunu. Da li će toga biti još, pokazaće se nakon detaljnog uvida u dokumentaciju koja nam je dostavljena – rekao je Šaranović.

Nakon kompletiranja dokumentacije i njene analize, Uprava za imovinu će pripremiti informaciju za Vladu Crne Gore o sprovedenim aktivnostima, rekao je Šaranović.

– Naglašavam da je riječ o inicijalnim, pripremnim aktivnostima za sprovođenje Zakona (slobodi vjeroispovesti) koje se odnose na sve vjerske zajednice, bez izuzetka – rekao je Šaranović.

Šaranović je nedavno rekao da Uprava za imovinu nema ni približan podatak kojom imovinom raspolažu vjerske zajednice.

Danas objavljeno

Hrvatska: Zaraženo 3.117 osoba, preminulo 49

M.

Uhapšen sudija Osnovnog suda u Banjaluci, osumnjičen za primanje mita

M.

Odgođeno ročište u slučaju David Dragičević, tužilac ima koronu

M.

Ostavite komentar