21. Septembra 2022.

Stigle prve reakcije na Putinov govor: Ovo je zabrinjavajuće, loš i pogrešan korak Rusije

Big Portal

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je proglasio delimičnu vojnu mobilizaciju koja počinje odmah.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je da će Rusija odmah početi s mobilizacijom 300.000 rezervista.

Habek: Loš i pogrešan korak
Delimična mobilizacija rezervista koju je naredila Rusija, dalja je eskalacija sukoba u Ukrajini, na koju nemačka vlada razmatra svoj odgovor, izjavio je danas nemački vicekancelar Robert Habek.

On je rekao da je to “još jedan loš i pogrešan korak Rusije, o čemu ćemo, naravno, politički razgovarati i konsultovati se o tome kako da odgovorimo”, prenosi Rojters.

Podoljak: Predvidljiv korak

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, ocenio je danas da je najavljena delimična mobilizacija u Rusiji “predvidljiv korak” koji će se pokazati krajnje nepopularnim.

Podoljak smatra da se rat u Ukrajini ne odvija prema planu Moskve.

On je u poruci Rojtersu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin pokušava da prebaci ma Zapad krivicu za otpočinjanje “ničim izazvanog rata” i za pogoršanje ekonomske situacije u Rusiji.

Govor Putina izaziva strahovanje od eskalacije sukoba i pretnje koje je uputio moraju se shvatiti ozbiljno, izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Džilijan Kigan.

Ona je, za Skaj njuz, rekla da Zapad nema kontrolu nad situacijom, a da nije sigurna ni da Putin ima kontrolu, tako da će očigledno doći do eskalacije sukoba.

Britanski ministar odbrane: Priznanje da invazija ne uspeva
Britanski ministar odbrane Ben Volas izdao je saopštenje kao odgovor na jutrošnje obraćanje Vladimira Putina.

  • Kršenje obećanja predsednika Putina da neće mobilisati delove stanovništva i nezakonita aneksija delova Ukrajine su priznanje da njegova invazija propada. On i njegov ministar odbrane poslali su desetine hiljada svojih građana u smrt, loše opremljenih i loše vođenih. Nikakve pretnje i propaganda ne mogu sakriti činjenicu da Ukrajina pobeđuje u ovom ratu, da je međunarodna zajednica jedinstvena i da Rusija postaje globalni otpadnik – rekao je Volas.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare