Stigla u tišini, a već je smatraju velikom konkurencijom popularnoj društvenoj mreži - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Stigla u tišini, a već je smatraju velikom konkurencijom popularnoj društvenoj mreži

Google-ov tim 120, interni inkubator koji kreira eksperimentalne aplikacije i usluge, pokrenuo je kompaniju Keen. Ova aplikacija predstavlja potencijalnog rivala popularnom Pinterestu, a koristi mašinsko učenje za pretraživanje zadatih parametara. Dostupan je u web i Android verziji, a njen osnivač kaže da je Keen rešenje za “bezumno” pregledanje onlajn feedova.

Skoro svaki feed sa društvenih mreža koji pregledavate pokušava da na jedan ili drugi način prilagodi svoj sadržaj vašim interesima. Lakša komunikacija u okviru platforme je već definisao ciljnu grupu, a to su svi oni koji su fokusirani na hobije.

Keen za sada pokušava da imitira sve ono što Pinterest zapravo predstavlja već godinama. Stručnjaci smatraju da bi jedina prednost Keena mogla da bude to što iza nje stoji mašinsko učenje koje je možda i najbolje na svetu, kao i pristup programerskim resursima kakve drugi nemaju, navodi PC Press.

Po navedenim informacijama ispada da Pinterest ne investira u veštačku inteligenciju, ali zapravo uopšte nije tako.

Ono što Googleu fali jeste društvena mreža na kojoj će moći da prikupe podatke o interesovanjima korisnika, kako bi objedinili sve to sa informacijama koje već imaju, a sve u cilju što kvalitetnijeg oglašavanja i reklamiranja proizvoda i usluga.

Keen možete da koristite uz pomoć Google naloga, a biće zanimljivo videti kako će se dalje ova aplikacija razvijati, jer neke pretpostavke o svima nama već imaju.

Danas objavljeno

Bilo je potrebno 25.000 tužbi: Istraga u Evropi zbog neispravne konzole

D

Povratak giganta: Xbox konzole obaraju rekorde

D

Apple s rekordnom isporukom smartfona u četvrtom kvartalu

D

Ostavite komentar